Kieszonki z kurczaka z sosem holenderskim to gotowy pomysł na smaczny, szybki i mega prosty w przygotowaniu obiad dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia!
W przygotowaniu idealnego sosu holenderskiego pomógł nam blender próżniowy marki Philips.
Zobacz także: Szaszłyki z kurczaka w orzeźwiającej marynacie
Składniki:
PorcjePodstawowe składniki
- 2 szt. filety z kurczaka
- 6 szt. zielone szparagi
- 1 łyżeczka suszony czosnek
- 1 łyżeczka granulowana cebula
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
- 2 łyżki ser parmezan
- 2 łyżki oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
- Natnij pierś z kurczaka i roztłucz ją przy pomocy tłuczka. Następnie dopraw do smaku: czosnkiem, cebulą, solą i pieprzem. Na środku ułóż 3 szparagi.
- Zwiń wystające końcówki mięsa do środka. Po czym zabezpiecz je przy pomocy wykałaczki.
- Umieść kieszonki drobiowe w formie do pieczenia. Polej je oliwą z oliwek i posyp parmezanem. Teraz wstaw naczynie do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie przygotuj sos holenderski w blenderze próżniowym. W tym celu połącz: żółtka i sól. Po chwili dodaj roztopione masło.
- Polej kieszonki z kurczaka sosem holenderskim. Smacznego!
Genialne kieszonki z kurczaka z sosem holenderskimW naszych kieszonkach z kurczaka ukryliśmy szparagi 😍 I połączyliśmy je z domowej roboty sosem holenderskim ❤️SPRZĘT ➡️ Blender próżniowy marki Philips ➡️ https://pysznosci.co/3ibdFBCPRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/300202
Posted by Pyszności on Sunday, June 28, 2020