Kieszonki z kurczaka i sosem holenderskim

Porcje
2
Porcje
2
Składniki
Podstawowe składniki
Sos holenderski
Sposób przygotowania
  1. Natnij pierś z kurczaka i roztłucz ją przy pomocy tłuczka. Następnie dopraw do smaku: czosnkiem, cebulą, solą i pieprzem. Na środku ułóż 3 szparagi.
  2. Zwiń wystające końcówki mięsa do środka. Po czym zabezpiecz je przy pomocy wykałaczki.
  3. Umieść kieszonki drobiowe w formie do pieczenia. Polej je oliwą z oliwek i posyp parmezanem. Teraz wstaw naczynie do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  4. W międzyczasie przygotuj sos holenderski w blenderze próżniowym. W tym celu połącz: żółtka i sól. Po chwili dodaj roztopione masło.
  5. Polej kieszonki z kurczaka sosem holenderskim. Smacznego!
Kieszonki z kurczaka z sosem holenderskim
Genialne kieszonki z kurczaka z sosem holenderskim

W naszych kieszonkach z kurczaka ukryliśmy szparagi 😍 I połączyliśmy je z domowej roboty sosem holenderskim ❤️SPRZĘT ➡️ Blender próżniowy marki Philips ➡️ https://pysznosci.co/3ibdFBCPRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/300202

Opublikowany przez Pyszności Niedziela, 28 czerwca 2020