PrzepisDania główneKieszonki z kurczaka ze szpinakowym farszem i ziemniakami

Kieszonki z kurczaka ze szpinakowym farszem i ziemniakami

Kieszonki z kurczaka ze szpinakowym farszem i ziemniakami
Pyszności
14.12.2022 16:00, aktualizacja: 02.02.2023 13:19

Kieszonki z kurczaka ze szpinakowym farszem i ziemniakami. I pomysł na obiad już jest - i to w jakim stylu! Po prostu palce lizać, o czym za moment sama się przekonasz.

Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Składniki:

  1. 3 szt. ziemniaki
  2. 2 łyżki oliwa z oliwek
  3. 1 łyżeczka oregano
  4. 2 łyżeczki pieprz z podziałem na pół
  5. 2 łyżeczki sól z podziałem na pół
  6. 150 g szpinak podsmażony
  7. 150 g serek śmietankowy

Sposób przygotowania:

1. Na początek przygotuj ziemniaczany makaron. W tym celu zoodluj ziemniaki, po czym połącz je z oliwą z oliwek, oregano, pieprzem i solą.

Obraz

2. Następnie zajmij się mięsem. W tym celu zrób nacięcia w piersi z kurczaka, po czym dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Obraz

3. I na koniec połącz podsmażony szpinak i serek śmietankowy. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. Umieść pierś z kurczaka w formie do pieczenia. Następnie wypełnij kieszonki szpinakowym farszem. Do formy dodaj również ziemniaki, po czym całość wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także