Kieszonki z kurczaka ze szpinakowym farszem

kieszonki z kurczaka ze szpinakowym farszem

Kieszonki z kurczaka ze szpinakowym farszem to gotowa receptura na pyszny obiad. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować ciekawe danie dla swoich bliskich.

Naszego kurczaka upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Zapiekane bułki z boczkiem i camembertem

Kieszonki z kurczaka ze szpinakowym farszem2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kieszonki z kurczaka ze szpinakowym farszem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W każdym filecie zrób nacięcie, następnie dopraw przy pomocy pieprzu i soli.
    W każdym filecie zrób nacięcie, następnie dopraw przy pomocy pieprzu i soli.
  2. W nacięciach umieść wykałaczki, po czym piecz w Ovi przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    W nacięciach umieść wykałaczki, po czym piecz w Ovi przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  3. W międzyczasie przygotuj szpinakowy farsz. W tym celu wymieszaj: serek śmietankowy, podsmażony na maśle szpinak, czosnek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    W międzyczasie przygotuj szpinakowy farsz. W tym celu wymieszaj: serek śmietankowy, podsmażony na maśle szpinak, czosnek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  4. Z kurczaka usuń wykałaczki i umieść w środku szpinakowy farsz. Dodaj mozzarellę i żółtko. Piecz przez 5 minut.
    Z kurczaka usuń wykałaczki i umieść w środku szpinakowy farsz. Dodaj mozzarellę i żółtko. Piecz przez 5 minut.
  5. Smacznego.
    Smacznego.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×