Wirtualna Polska

Kieszonki z naleśnika z serem i szynką

kieszonki z naleśnika z szynką i serem

Kieszonki z naleśnika z serem i szynką sprawdzą się zarówno jako pomysł na pyszny obiad, jak i rozwiązanie na ciekawą kolację. Palce lizać!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Ciasto na naleśniki do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Wieloowocowy tort w galaretce

Kieszonki z naleśnika z serem i szynką4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kieszonki z naleśnika z serem i szynką
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Naleśniki 8-10 szt.
Dodatki
Sos serowy
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Ułóż wieżyczkę z plastrów sera i szynki. Następnie podziel ją na pół (w poziomie).
    Ułóż wieżyczkę z plastrów sera i szynki. Następnie podziel ją na pół (w poziomie).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Czas przygotować ciasto na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: mleko, wodę, jajka, roztopione masło, sól i mąkę.
    Czas przygotować ciasto na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: mleko, wodę, jajka, roztopione masło, sól i mąkę.
  3. Usmaż naleśniki.
    Usmaż naleśniki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Następnie zwiń górną i dolną część do środka, tworząc jednocześnie naleśnikowe kieszonki. W środku umieść sos beszamelowy.
    Następnie zwiń górną i dolną część do środka, tworząc jednocześnie naleśnikowe kieszonki. W środku umieść sos beszamelowy.
  5. Do kieszonek dodaj również wcześniej przygotowane kawałki sera i szynki. Tak przygotowane danie wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Do kieszonek dodaj również wcześniej przygotowane kawałki sera i szynki. Tak przygotowane danie wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. W międzyczasie przygotuj sos serowy, łącząc ze sobą na palniku śmietankę i żółty ser.
    W międzyczasie przygotuj sos serowy, łącząc ze sobą na palniku śmietankę i żółty ser.
  7. Upieczone kieszonki polej sosem i posyp świeżą pietruszką. Smacznego!
    Upieczone kieszonki polej sosem i posyp świeżą pietruszką. Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×