×

Kieszonki z naleśnika z serem i szynką

Kieszonki z naleśnika z serem i szynką sprawdzą się zarówno jako pomysł na pyszny obiad, jak i rozwiązanie na ciekawą kolację. Palce lizać!

Ciasto na naleśniki do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Wieloowocowy tort w galaretce

Kieszonki z naleśnika z serem i szynką4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kieszonki z naleśnika z serem i szynką
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Naleśniki 8-10 szt.
Dodatki
Sos serowy

Sposób przygotowania:

  1. Ułóż wieżyczkę z plastrów sera i szynki. Następnie podziel ją na pół (w poziomie).
    Ułóż wieżyczkę z plastrów sera i szynki. Następnie podziel ją na pół (w poziomie).
  2. Czas przygotować ciasto na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: mleko, wodę, jajka, roztopione masło, sól i mąkę.
    Czas przygotować ciasto na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: mleko, wodę, jajka, roztopione masło, sól i mąkę.
  3. Usmaż naleśniki.
    Usmaż naleśniki.
  4. Następnie zwiń górną i dolną część do środka, tworząc jednocześnie naleśnikowe kieszonki. W środku umieść sos beszamelowy.
    Następnie zwiń górną i dolną część do środka, tworząc jednocześnie naleśnikowe kieszonki. W środku umieść sos beszamelowy.
  5. Do kieszonek dodaj również wcześniej przygotowane kawałki sera i szynki. Tak przygotowane danie wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Do kieszonek dodaj również wcześniej przygotowane kawałki sera i szynki. Tak przygotowane danie wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. W międzyczasie przygotuj sos serowy, łącząc ze sobą na palniku śmietankę i żółty ser.
    W międzyczasie przygotuj sos serowy, łącząc ze sobą na palniku śmietankę i żółty ser.
  7. Upieczone kieszonki polej sosem i posyp świeżą pietruszką. Smacznego!
    Upieczone kieszonki polej sosem i posyp świeżą pietruszką. Smacznego!
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

zapiekane naleśniki

Zapiekane naleśniki

Zapiekane naleśniki z szynką i serem beszamelowym skradły nasze serca od pierwszego kęsa. Kiedy je serwujemy, znikają z talerzy w mgnieniu oka! Ciasto naleśnikowe do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Kieszonki z naleśnika z serem i szynką

bananowe naleśniki z kawą

Bananowe naleśniki z kawą

Bananowe naleśniki z kawą na słodko to nasz najnowszy hit. Kiedy je przygotowujemy, znikają z talerzy w mgnieniu oka! Po prostu ślinka cieknie. Ciasto naleśnikowe do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Kieszonki z naleśnika z serem i szynką

dwukolorowa zupa krem

Dwukolorowa zupa krem

Dwukolorowa zupa krem skradnie serce największego niejadka. Skąd to wiemy? W naszych domach zrobiła prawdziwą furorę i często gości na naszych stołach! Pyszne danie przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego marki Philips. Zobacz także: Sernik jogurtowy z owocami leśnymi

truskawkowe lody z blendera

Truskawkowe lody z blendera

Truskawkowe lody z blendera to „must have” tego lata. Przygotujesz je w mgnieniu oka i to w bardzo prosty sposób. Efekt końcowy będzie fenomenalny! Nasze domowe lody przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Smoothie dwa smaki

trójkolorowa chałka

Trójkolorowa chałka

Trójkolorowa chałka to nasz niezawodny przepis na pyszne śniadanie w słodkim wydaniu. Kiedy ją przygotowujemy, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę. Miks truskawkowy do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Zrolowane żelki z owoców

naleśniki z mascarpone

Naleśniki z mascarpone

Naleśniki z kakaowym zygzakiem wypełniliśmy po brzegi miksem z mascarpone, malinami i biszkoptem nasączonym w kawie. Takiej kombinacji smakowej nie sposób odmówić! Naleśniki do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Wieloowocowy tort w galaretce