Kieszonki z naleśnika z serem i szynką

Kieszonki z naleśnika z serem i szynką sprawdzą się zarówno jako pomysł na pyszny obiad, jak i rozwiązanie na ciekawą kolację. Palce lizać!



Ciasto na naleśniki do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Zobacz także: Wieloowocowy tort w galaretce
Składniki:
PorcjeNaleśniki 8-10 szt.
Dodatki
- 400 ml sos beszamelowy
- 6 szt. szynka plastry
- 5 szt. ser żółty plastry
- 1/2 szkl. natka pietruszki posiekana
Sos serowy
- 200 g ser żółty tarty
- 150 ml śmietanka 18%


Sposób przygotowania:
- Ułóż wieżyczkę z plastrów sera i szynki. Następnie podziel ją na pół (w poziomie).
- Czas przygotować ciasto na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: mleko, wodę, jajka, roztopione masło, sól i mąkę.
- Usmaż naleśniki.
- Następnie zwiń górną i dolną część do środka, tworząc jednocześnie naleśnikowe kieszonki. W środku umieść sos beszamelowy.
- Do kieszonek dodaj również wcześniej przygotowane kawałki sera i szynki. Tak przygotowane danie wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie przygotuj sos serowy, łącząc ze sobą na palniku śmietankę i żółty ser.
- Upieczone kieszonki polej sosem i posyp świeżą pietruszką. Smacznego!
Komentarze