Kieszonki z naleśnika z serem i szynką

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Naleśniki 8-10 szt.
Dodatki
Sos serowy
Sposób przygotowania
  1. Ułóż wieżyczkę z plastrów sera i szynki. Następnie podziel ją na pół (w poziomie).
  2. Czas przygotować ciasto na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: mleko, wodę, jajka, roztopione masło, sól i mąkę.
  3. Usmaż naleśniki.
  4. Następnie zwiń górną i dolną część do środka, tworząc jednocześnie naleśnikowe kieszonki. W środku umieść sos beszamelowy.
  5. Do kieszonek dodaj również wcześniej przygotowane kawałki sera i szynki. Tak przygotowane danie wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. W międzyczasie przygotuj sos serowy, łącząc ze sobą na palniku śmietankę i żółty ser.
  7. Upieczone kieszonki polej sosem i posyp świeżą pietruszką. Smacznego!