Kategorie Blender próżniowyPhilipsPrzepisySłodkości

Kinder Bueno

Kinder Bueno to genialny deser bez pieczenia, który stanie się hitem w każdym domu. Wystarczy tylko raz na niego spojrzeć, aby natychmiast zgłodnieć.

Główną masę do wspaniałego deseru przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Kokosowa tarta na zimno

Kinder Bueno8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kinder Bueno
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Spód
Biała warstwa
Ciemna warstwa

Sposób przygotowania:

  1. Namocz kakaowe herbatniki w mleku, po czym ułóż w formie do pieczenia.
    Namocz kakaowe herbatniki w mleku, po czym ułóż w formie do pieczenia.
  2. Teraz rozprowadź na wierzchu herbatników nutellę. Następnie przykryj ją maślanymi ciastkami i wstaw do lodówki.
    Teraz rozprowadź na wierzchu herbatników nutellę. Następnie przykryj ją maślanymi ciastkami i wstaw do lodówki.
  3. Teraz czas przygotować główną masę. W tym celu zmiksuj w blenderze: połowę śmietanki, połowę mascarpone oraz orzechy laskowe.
    Teraz czas przygotować główną masę. W tym celu zmiksuj w blenderze: połowę śmietanki, połowę mascarpone oraz orzechy laskowe.
  4. Powstałą mieszankę przełóż do garnka i połącz z masłem i miodem. Jako ostatni składnik dodaj mleko w proszku.
    Powstałą mieszankę przełóż do garnka i połącz z masłem i miodem. Jako ostatni składnik dodaj mleko w proszku.
  5. W osobnej misce ubij śmietankę wraz z mascarpone. Następnie dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę.
    W osobnej misce ubij śmietankę wraz z mascarpone. Następnie dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę.
  6. Gotową masę przełóż do formy do pieczenia. Na wierzchu ułóż herbatniki maślane i ponownie wstaw formę do lodówki.
    Gotową masę przełóż do formy do pieczenia. Na wierzchu ułóż herbatniki maślane i ponownie wstaw formę do lodówki.
  7. Czas na ostatnią warstwę. Tym razem zmiksuj śmietankę, mascarpone i nutellę. Powstałą masę rozprowadź na cieście i na koniec wstaw do lodówki na 2 godziny.
    Czas na ostatnią warstwę. Tym razem zmiksuj śmietankę, mascarpone i nutellę. Powstałą masę rozprowadź na cieście i na koniec wstaw do lodówki na 2 godziny.
  8. Smacznego!
    Smacznego!
Kinder bueno bez pieczenia ❤️

Ciasto o smaku KINDER BUENO bez pieczenia ❤️ Ślinka cieknie od samego patrzenia 😋SPRZĘT ➡️ Blender próżniowy marki Philips ➡️ https://pysznosci.co/3ibdFBCPRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/329647

Posted by Pyszności on Thursday, January 7, 2021
329647