Kinder Bueno

Porcje
8
Porcje
8
Składniki
Spód
Biała warstwa
Ciemna warstwa
Sposób przygotowania
  1. Namocz kakaowe herbatniki w mleku, po czym ułóż w formie do pieczenia.
  2. Teraz rozprowadź na wierzchu herbatników nutellę. Następnie przykryj ją maślanymi ciastkami i wstaw do lodówki.
  3. Teraz czas przygotować główną masę. W tym celu zmiksuj w blenderze: połowę śmietanki, połowę mascarpone oraz orzechy laskowe.
  4. Powstałą mieszankę przełóż do garnka i połącz z masłem i miodem. Jako ostatni składnik dodaj mleko w proszku.
  5. W osobnej misce ubij śmietankę wraz z mascarpone. Następnie dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę.
  6. Gotową masę przełóż do formy do pieczenia. Na wierzchu ułóż herbatniki maślane i ponownie wstaw formę do lodówki.
  7. Czas na ostatnią warstwę. Tym razem zmiksuj śmietankę, mascarpone i nutellę. Powstałą masę rozprowadź na cieście i na koniec wstaw do lodówki na 2 godziny.
  8. Smacznego!