Klasyczna carbonara

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Potnij podgardle wieprzowe na mniejsze kawałki. Następnie zetrzyj na tarce żółty ser.
  2. Gotuj makaron w osolonej wodzie przez 9 minut.
  3. W międzyczasie podsmaż na patelni wcześniej pokrojone mięso.
  4. W osobnej misce połącz: żółtka, pieprz i ser. Dokładnie wymieszaj.
  5. Po czym dodaj do miseczki chochlę wody z ugotowanego makaronu. Ponownie wymieszaj.
  6. Na patelnię z podsmażonym mięsem dodaj ugotowany makaron.
  7. Na koniec dodaj jajeczną mieszankę i dokładnie wymieszaj.
  8. Gotowe danie udekoruj świeżą bazylią. Smacznego!
Klasyczna carbonara
Klasyczna carbonara

Już jutro święto carbonary 🎉 Łapcie więc przepis na tradycyjną ucztę makaronową 👍 To będzie prawdziwy sztos 😍Do przygotowania kultowej carbonary wykorzystaliśmy makaron spaghetti marki Barilla ➡️ https://www.barilla.com/pl-plPRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/349556

Posted by Pyszności on Monday, April 5, 2021