PrzepisPrzekąskiKlopsiki z ciastem i serem na patyku

Klopsiki z ciastem i serem na patyku

Klopsiki z ciastem i serem na patyku
Pyszności
05.02.2017 17:10, aktualizacja: 20.05.2017 18:21

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie klopsików z ciastem i serem na patyku. To świetny przepis na imprezę!

Składniki:

  1. 400 g mięso z indyka mielone
  2. 1/2 szklanki bułka tarta
  3. żółty ser starty
  4. 1/2 szklanki parmezan starty
  5. 1 łyżka oregano
  6. 1 łyżka bazylia
  7. 1/2 łyżeczki płatki chilli
  8. 3 ząbki czosnek przeciśnięte przez praskę
  9. 1/4 szklanki natka pietruszki posiekana
  10. 400 g spód do pizzy
  11. patyczki do saszłyków
Sposób przygotowania:

1. W misce wymieszaj ze sobą mięso mielone, bułkę tartą, starty parmezan, oregano, bazylię, czosnek i natkę pietruszki. Z przygotowanej masy ulep kulki o średnicy ok. 2,5 cm.

Obraz

2. Rozwiń spód do pizzy i pokrój go w paski.

Obraz

3. Na każdy patyczek do szaszłyka nabij po 3 klopsiki i poprzeplataj je ciastem. Ułóż szaszłyki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni. Piecz przez 20 minut.

Obraz

4. Po 20 minutach wyjmij z piekarnika i posyp szaszłyki z wierzchu startym żółtym serem. Włóż do piekarnika na 3 minuty, aż ser się roztopi.

Obraz

5. Po 3 minutach wyjmij szaszłyki z piekarnika. Podawaj samodzielnie lub z ulubionym sosem.

Obraz
6. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także