PrzepisDania główneKlopsiki na poduszkach z pieczarek

Klopsiki na poduszkach z pieczarek

Klopsiki na poduszkach z pieczarek
Pyszności
26.06.2017 10:22

Klopsiki to jedno z tradycyjnych domowych dań, ale czy znaliście taki sposób podania?

Składniki:

  1. 300 g wołowina
  2. 2 ząbki czosnek wyciśnięty
  3. 1 szt. korniszony średniej wielkości
  4. 1 łyżka sos worcestershire
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 szczypta pieprz
  7. 1 łyżka musztarda
  8. 9 szt. pieczarki
  9. 10 ml oliwa z oliwek
  10. 100 g ser żółty
  11. 5 szt. pomidorki koktajlowe
Sposób przygotowania:

1. Wołowinę wymieszaj z czosnkiem, sosem Worcester, solą, pieprzem oraz musztardą.

Obraz

2. Od pieczarek odkrój nożkę. Czapeczki pieczarek włóż do miseczki i wymieszaj z oliwą.

Obraz

3. Na blaszce rozłóż papier do pieczenia i ułóż pieczarki.

Obraz

4. Do każdej czapeczki włóż klopsik. Piecz w 175°C przez 20 minut.

Obraz

5. Wyjmij klopsiki i na każdym połóż małą kostkę żółtego sera. Włóż do piekarnika na 5 minut.

Obraz

6. Teraz połóż plasterek z pomidorka koktajlowego i plasterek korniszona. Całość nadziej na wykałaczkę i gotowe!

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także