Klopsiki na poduszkach z pieczarek

Klopsiki to jedno z tradycyjnych domowych dań, ale czy znaliście taki sposób podania? ??

Klopsiki na poduszkach z pieczarek9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Klopsiki na poduszkach z pieczarek
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje klopsików

Sposób przygotowania:

  1. Wołowinę wymieszaj z czosnkiem, sosem Worcester, solą, pieprzem oraz musztardą.
    Wołowinę wymieszaj z czosnkiem, sosem Worcester, solą, pieprzem oraz musztardą.
  2. Od pieczarek odkrój nożkę. Czapeczki pieczarek włóż do miseczki i wymieszaj z oliwą.
    Od pieczarek odkrój nożkę. Czapeczki pieczarek włóż do miseczki i wymieszaj z oliwą.
  3. Na blaszce rozłóż papier do pieczenia i ułóż pieczarki.
    Na blaszce rozłóż papier do pieczenia i ułóż pieczarki.
  4. Do każdej czapeczki włóż klopsik. Piecz w 175°C przez 20 minut.
    Do każdej czapeczki włóż klopsik. Piecz w 175°C przez 20 minut.
  5. Wyjmij klopsiki i na każdym połóż małą kostkę żółtego sera. Włóż do piekarnika na 5 minut.
    Wyjmij klopsiki i na każdym połóż małą kostkę żółtego sera. Włóż do piekarnika na 5 minut.
  6. Teraz połóż plasterek z pomidorka koktajlowego i plasterek korniszona. Całość nadziej na wykałaczkę i gotowe!
    Teraz połóż plasterek z pomidorka koktajlowego i plasterek korniszona. Całość nadziej na wykałaczkę i gotowe!
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×