Klopsiki na poduszkach z pieczarek

Klopsiki to jedno z tradycyjnych domowych dań, ale czy znaliście taki sposób podania? ??
Składniki:
Porcje klopsików- 300 g wołowina
- 2 ząbki czosnek wyciśnięty
- 1 łyżka sos worcestershire
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 1 łyżka musztarda
- 9 szt. pieczarki
- 10 ml oliwa z oliwek
- 100 g ser żółty
- 5 szt. pomidorki koktajlowe
- 1 szt. korniszony średniej wielkości
Sposób przygotowania:
- Wołowinę wymieszaj z czosnkiem, sosem Worcester, solą, pieprzem oraz musztardą.
- Od pieczarek odkrój nożkę. Czapeczki pieczarek włóż do miseczki i wymieszaj z oliwą.
- Na blaszce rozłóż papier do pieczenia i ułóż pieczarki.
- Do każdej czapeczki włóż klopsik. Piecz w 175°C przez 20 minut.
- Wyjmij klopsiki i na każdym połóż małą kostkę żółtego sera. Włóż do piekarnika na 5 minut.
- Teraz połóż plasterek z pomidorka koktajlowego i plasterek korniszona. Całość nadziej na wykałaczkę i gotowe!
- Smacznego!
Komentarze