Klopsiki na poduszkach z pieczarek
Dania
Obiad
,
Przekąski
Porcje
9
klopsików
Porcje
9
klopsików
Składniki
300
g
wołowina
2
ząbki
czosnek
wyciśnięty
1
łyżka
sos worcestershire
1
szczypta
sól
1
szczypta
pieprz
1
łyżka
musztarda
9
szt.
pieczarki
10
ml
oliwa z oliwek
100
g
ser żółty
5
szt.
pomidorki koktajlowe
1
szt.
korniszony
średniej wielkości
Sposób przygotowania
Wołowinę wymieszaj z czosnkiem, sosem Worcester, solą, pieprzem oraz musztardą.
Od pieczarek odkrój nożkę. Czapeczki pieczarek włóż do miseczki i wymieszaj z oliwą.
Na blaszce rozłóż papier do pieczenia i ułóż pieczarki.
Do każdej czapeczki włóż klopsik. Piecz w 175°C przez 20 minut.
Wyjmij klopsiki i na każdym połóż małą kostkę żółtego sera. Włóż do piekarnika na 5 minut.
Teraz połóż plasterek z pomidorka koktajlowego i plasterek korniszona. Całość nadziej na wykałaczkę i gotowe!
Smacznego!