Pulpety w sosie orzechowym

Zachciało nam się klopsików więc postawiliśmy na indyka. Po chwili zadaliśmy sobie pytanie: „co by było, gdyby połączyć go z masłem orzechowym?”

I tak właśnie powstała nasza dzisiejsza propozycja. Jest jedyna w swoim rodzaju ?

Pulpety w sosie orzechowym4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pulpety w sosie orzechowym
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Klopsiki
Sos

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą mielonego indyka, cebulę, sos rybny, jajko, natkę pietruszki, sól, pieprz oraz czerwoną pastę curry.
    W misce połącz ze sobą mielonego indyka, cebulę, sos rybny, jajko, natkę pietruszki, sól, pieprz oraz czerwoną pastę curry.
  2. Dodaj otręby pszenne i dokładnie wymieszaj.
    Dodaj otręby pszenne i dokładnie wymieszaj.
  3. Z powstałej mieszanki utwórz klopsiki. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Z powstałej mieszanki utwórz klopsiki. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  4. W międzyczasie przygotuj sos. W tym celu połącz: olej sezamowy, czerwoną pastę curry, mleko kokosowe, masło orzechowe, cukier trzcinowy, suszoną papryczkę chili, sól i pieprz.
    W międzyczasie przygotuj sos. W tym celu połącz: olej sezamowy, czerwoną pastę curry, mleko kokosowe, masło orzechowe, cukier trzcinowy, suszoną papryczkę chili, sól i pieprz.
  5. Klopsiki możesz podać m.in. z ryżem.
    Klopsiki możesz podać m.in. z ryżem.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×