Kategorie DaniaMakarony

Klopsiki w sosie z muszlami

Oto przepis na pyszny obiad, który przygotujecie bez większych przeszkód. Wszystko co musicie zrobić, to zapoznać się z poniższą instrukcją, przygotować potrzebne produkty i zabrać się do pracy. Powodzenia!

Klopsiki w śmietankowym sosie z muszlami6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Klopsiki w śmietankowym sosie z muszlami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Z mięsa mielonego stwórz kule i podsmaż je na patelni.
    Z mięsa mielonego stwórz kule i podsmaż je na patelni.
  2. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę. Dodaj pieczarki, po czym dopraw do smaku przy pomocy soli i pieprzu.
    Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę. Dodaj pieczarki, po czym dopraw do smaku przy pomocy soli i pieprzu.
  3. Dodawaj stopniowo śmietanę. Na koniec dodaj ser.
    Dodawaj stopniowo śmietanę. Na koniec dodaj ser.
  4. Kiedy wszystkie składniki się połączą, umieść w patelni makaronowe muszle i wcześniej przygotowane klopsy.
    Kiedy wszystkie składniki się połączą, umieść w patelni makaronowe muszle i wcześniej przygotowane klopsy.
  5. Piecz całe danie przez 20 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.
    Piecz całe danie przez 20 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.
  6. Smacznego!
    Smacznego!
209487