PrzepisMakaronyKlopsiki w sosie z muszlami

Klopsiki w sosie z muszlami

Klopsiki w sosie z muszlami
Pyszności
18.11.2017 17:00, aktualizacja: 20.03.2024 13:04

Oto przepis na pyszny obiad, który przygotujecie bez większych przeszkód. Wszystko co musicie zrobić, to zapoznać się z poniższą instrukcją, przygotować potrzebne produkty i zabrać się do pracy. Powodzenia!

Składniki:

  1. 500 g mięso mielone
  2. 1/2 szt. cebula posiekana
  3. 200 g pieczarki
  4. 1 szczypta sól
  5. 1 szczypta pieprz
  6. 300 ml bulion
  7. 150 ml śmietanka 18%
  8. 300 g mozzarella
  9. 300 g makaron muszle
Sposób przygotowania:

1. Z mięsa mielonego stwórz kule i podsmaż je na patelni.

Obraz

2. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę. Dodaj pieczarki, po czym dopraw do smaku przy pomocy soli i pieprzu.

Obraz

3. Dodawaj stopniowo śmietanę. Na koniec dodaj ser.

Obraz

4. Kiedy wszystkie składniki się połączą, umieść w patelni makaronowe muszle i wcześniej przygotowane klopsy.

Obraz

5. Piecz całe danie przez 20 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także