PrzepisDania główneKlopsiki wołowe z ogórkiem kiszonym i serem cheddar

Klopsiki wołowe z ogórkiem kiszonym i serem cheddar

Klopsiki wołowe z ogórkiem kiszonym i serem cheddar
Pyszności
09.08.2017 09:02, aktualizacja: 18.08.2017 09:16

Klopsiki to jedno z moich ulubionych dań. Mogłabym jeść je na okrągło, przez cały tydzień. Jeśli również jesteś miłośnikiem tego dania, trafiłeś w odpowiednie miejsce. Oto przepis, który z pewnością skradnie Twoje serce!

Składniki:

  1. 450 g wołowina mielona
  2. 1/2 szkl. ogórki kiszone posiekane
  3. 3 łyżki koper posiekany
  4. 1/2 szkl. mąka
  5. 1/2 szkl. skrobia kukurydziana
  6. 1,5 szkl. maślanka
  7. 1 szkl. bułka tarta
  8. 1/2 szkl. cheddar starty
  9. 2 szczypty pieprz
  10. 3 szczypty sól
  11. 10 szt. patyczki do saszłyków
  12. 1/3 filiżanki majonez
  13. 1/3 szkl. ketchup
  14. 2 łyżki musztarda
  15. 2 łyżki cebula szalotka
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą wołowinę, ogórki kiszone oraz cheddar. Dopraw solą i pieprzem.

Obraz

2. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i uformuj z nich klopsiki. Przydatne okażą się tu patyczki do szaszłyków. Chłodź powstałe szaszłyki przez godzinę w lodówce.

Obraz

3. W międzyczasie przygotuj panierkę na którą składać będzie się bułka tarta oraz mieszanka z mąki, skrobi kukurydzianej, maślanki i soli. Klopsiki zamocz w mieszance, a następnie obtocz w bułce tartej.

Obraz

4. Smaż przez kilka minut w rozgrzanym oleju.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także