Klopsy faszerowane cukinią

klopsy faszerowane cukinią

Szukasz pomysłu na sprawdzony obiad? Co powiesz na genialne klopsy faszerowane cukinią, które podasz z makaronem? To będzie prawdziwa uczta dla całej rodziny!

W przygotowaniu oryginalnego farszu do naszych klopsów pomógł nam Zoodler marki Philips.

Zobacz także: Shakshuka z zoodlowaną cukinią

Klopsy faszerowane cukinią4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Klopsy faszerowane cukinią
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Farsz
Klopsy
Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Zoodluj cukinię, po czym wstaw ją do mikrofalówki na 3 minuty. Następnie dodaj do niej oliwę z oliwek, czosnek, natkę pietruszki, sok z cytryny i sól. Dokładnie wymieszaj.
    Zoodluj cukinię, po czym wstaw ją do mikrofalówki na 3 minuty. Następnie dodaj do niej oliwę z oliwek, czosnek, natkę pietruszki, sok z cytryny i sól. Dokładnie wymieszaj.
  2. Czas przygotować mięsną mieszankę. W tym celu połącz: mięso mielone, jajko, parmezan, natkę pietruszki, pieprz oraz sól.
    Czas przygotować mięsną mieszankę. W tym celu połącz: mięso mielone, jajko, parmezan, natkę pietruszki, pieprz oraz sól.
  3. Umieść zoodlowaną cukinię w mięsnej mieszance, tworząc klopsy.
    Umieść zoodlowaną cukinię w mięsnej mieszance, tworząc klopsy.
  4. Następnie podsmaż je na rozgrzanej patelni. Po chwili dodaj bulion warzywny i duś pod przykryciem przez 10 minut.
    Następnie podsmaż je na rozgrzanej patelni. Po chwili dodaj bulion warzywny i duś pod przykryciem przez 10 minut.
  5. Jako kolejne składniki dodaj śmietankę i pesto.
    Jako kolejne składniki dodaj śmietankę i pesto.
  6. Zdejmij klopsy z patelni i umieść na niej ugotowany makaron.
    Zdejmij klopsy z patelni i umieść na niej ugotowany makaron.
  7. I to wszystko. Cały obiad jest już gotowy ❤️
    I to wszystko. Cały obiad jest już gotowy ❤️

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×