Klopsy na puree ziemniaczanym

klopsy na puree ziemniaczanym

Mega smaczne klopsy na puree ziemniaczanym z dodatkami to genialna kombinacja smakowa. Kiedy je serwujemy, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę.

Pyszne danie upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Roladki z indyka ze szparagami

Klopsy na puree ziemniaczanym4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Klopsy na puree ziemniaczanym
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Puree
Klopsy
Sos
Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania klopsów. W tym celu połącz: mielone mięso wieprzowo-wołowe, cebulę, natkę pietruszki, bułkę tartą, suszone oregano, czosnek, pieprz, sól oraz jajko. Dokładnie wymieszaj i stwórz klopsy.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania klopsów. W tym celu połącz: mielone mięso wieprzowo-wołowe, cebulę, natkę pietruszki, bułkę tartą, suszone oregano, czosnek, pieprz, sól oraz jajko. Dokładnie wymieszaj i stwórz klopsy.
  2. Teraz czas na ziemniaczane puree. Zacznij od przeciśnięcia przez praskę ugotowanych ziemniaków. Po czym dodaj do nich: cheddar, usmażony boczek, szczypiorek oraz jajko.
    Teraz czas na ziemniaczane puree. Zacznij od przeciśnięcia przez praskę ugotowanych ziemniaków. Po czym dodaj do nich: cheddar, usmażony boczek, szczypiorek oraz jajko.
  3. Z ziemniaczanej mieszanki stwórz 4 kuleczki, po czym w każdym elemencie przy pomocy szklanki zrób 4 wgłębienia. Do każdego otworu dodaj klopsika i wstaw do Ovi na 30 minut (temp. 150 stopni Celsjusza).
    Z ziemniaczanej mieszanki stwórz 4 kuleczki, po czym w każdym elemencie przy pomocy szklanki zrób 4 wgłębienia. Do każdego otworu dodaj klopsika i wstaw do Ovi na 30 minut (temp. 150 stopni Celsjusza).
  4. W międzyczasie przygotuj na palniku sos, łącząc ze sobą: olej roślinny, cebulę, czosnek, płatki chili, passatę pomidorową, sól, pieprz oraz bazylię.
    W międzyczasie przygotuj na palniku sos, łącząc ze sobą: olej roślinny, cebulę, czosnek, płatki chili, passatę pomidorową, sól, pieprz oraz bazylię.
  5. Rozprowadź sos na każdym klopsiku, dodaj po plastrze sera i ponownie uruchom sprzęt. Tym razem na 5 minut.
    Rozprowadź sos na każdym klopsiku, dodaj po plastrze sera i ponownie uruchom sprzęt. Tym razem na 5 minut.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×