Klopsy na puree ziemniaczanym

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Puree
Klopsy
Sos
Dodatki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania klopsów. W tym celu połącz: mielone mięso wieprzowo-wołowe, cebulę, natkę pietruszki, bułkę tartą, suszone oregano, czosnek, pieprz, sól oraz jajko. Dokładnie wymieszaj i stwórz klopsy.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Teraz czas na ziemniaczane puree. Zacznij od przeciśnięcia przez praskę ugotowanych ziemniaków. Po czym dodaj do nich: cheddar, usmażony boczek, szczypiorek oraz jajko.
  3. Z ziemniaczanej mieszanki stwórz 4 kuleczki, po czym w każdym elemencie przy pomocy szklanki zrób 4 wgłębienia. Do każdego otworu dodaj klopsika i wstaw do Ovi na 30 minut (temp. 150 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. W międzyczasie przygotuj na palniku sos, łącząc ze sobą: olej roślinny, cebulę, czosnek, płatki chili, passatę pomidorową, sól, pieprz oraz bazylię.
  5. Rozprowadź sos na każdym klopsiku, dodaj po plastrze sera i ponownie uruchom sprzęt. Tym razem na 5 minut.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!