×

Kokosowa tarta na zimno

Kokosowa tarta na zimno nie tylko świetnie smakuje, ale też genialnie się prezentuje. Co więcej, jest w 100% fitowa, a jej przygotowanie to czysta przyjemność!

Aksamitną masę do naszej tarty przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Zapiekany bakłażan w sosie marinara

Kokosowa tarta na zimno8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kokosowa tarta na zimno
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Spód
Masa

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu połącz: płatki górskie, wiórki kokosowe, daktyle, olej kokosowy i ciemne kakao. Przełóż powstałą mieszankę do formy na tartę i wstaw do lodówki.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu połącz: płatki górskie, wiórki kokosowe, daktyle, olej kokosowy i ciemne kakao. Przełóż powstałą mieszankę do formy na tartę i wstaw do lodówki.
  2. W międzyczasie zajmij się przygotowanie masy. Użyj blendera próżniowego, dzięki któremu przygotujesz idealnie gładką konsystencję. W urządzeniu zblenduj ze sobą: jogurt naturalny, ser twarogowy, wiórki kokosowe, miód oraz żelatynę (wymieszaj ją w 1/4 szkl. wody).
    W międzyczasie zajmij się przygotowanie masy. Użyj blendera próżniowego, dzięki któremu przygotujesz idealnie gładką konsystencję. W urządzeniu zblenduj ze sobą: jogurt naturalny, ser twarogowy, wiórki kokosowe, miód oraz żelatynę (wymieszaj ją w 1/4 szkl. wody).
  3. Powstałą mieszankę podgrzej przez chwilę na palniku.
    Powstałą mieszankę podgrzej przez chwilę na palniku.
  4. Po czym wylej na spód i wstaw do lodówki minimum na 2 godziny, aby masa miała czas stężeć.
    Po czym wylej na spód i wstaw do lodówki minimum na 2 godziny, aby masa miała czas stężeć.
  5. Gotową tartę udekoruj czerwoną porzeczką i wiórkami kokosowymi. Smacznego!
    Gotową tartę udekoruj czerwoną porzeczką i wiórkami kokosowymi. Smacznego!
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

zapiekane naleśniki

Zapiekane naleśniki

Zapiekane naleśniki z szynką i serem beszamelowym skradły nasze serca od pierwszego kęsa. Kiedy je serwujemy, znikają z talerzy w mgnieniu oka! Ciasto naleśnikowe do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Kieszonki z naleśnika z serem i szynką

bananowe naleśniki z kawą

Bananowe naleśniki z kawą

Bananowe naleśniki z kawą na słodko to nasz najnowszy hit. Kiedy je przygotowujemy, znikają z talerzy w mgnieniu oka! Po prostu ślinka cieknie. Ciasto naleśnikowe do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Kieszonki z naleśnika z serem i szynką

kolorowa tarta

Kolorowa tarta

Kolorowa tarta to nasz sprawdzony przepis na oryginalną, a zarazem pięknie prezentującą się ucztę dla podniebienia. Po prostu palce lizać! Całe danie upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips. Zobacz także: Mini ziemniaczane przekąski w panierce

dwukolorowa zupa krem

Dwukolorowa zupa krem

Dwukolorowa zupa krem skradnie serce największego niejadka. Skąd to wiemy? W naszych domach zrobiła prawdziwą furorę i często gości na naszych stołach! Pyszne danie przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego marki Philips. Zobacz także: Sernik jogurtowy z owocami leśnymi

kieszonki z naleśnika z szynką i serem

Kieszonki z naleśnika z serem i szynką

Kieszonki z naleśnika z serem i szynką sprawdzą się zarówno jako pomysł na pyszny obiad, jak i rozwiązanie na ciekawą kolację. Palce lizać! Ciasto na naleśniki do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Wieloowocowy tort w galaretce

truskawkowe lody z blendera

Truskawkowe lody z blendera

Truskawkowe lody z blendera to „must have” tego lata. Przygotujesz je w mgnieniu oka i to w bardzo prosty sposób. Efekt końcowy będzie fenomenalny! Nasze domowe lody przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Smoothie dwa smaki

zamknij