Kokosowa tarta na zimno

Kokosowa tarta na zimno nie tylko świetnie smakuje, ale też genialnie się prezentuje. Co więcej, jest w 100% fitowa, a jej przygotowanie to czysta przyjemność!

Aksamitną masę do naszej tarty przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Zapiekany bakłażan w sosie marinara

Kokosowa tarta na zimno8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kokosowa tarta na zimno
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Spód
Masa

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu połącz: płatki górskie, wiórki kokosowe, daktyle, olej kokosowy i ciemne kakao. Przełóż powstałą mieszankę do formy na tartę i wstaw do lodówki.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu połącz: płatki górskie, wiórki kokosowe, daktyle, olej kokosowy i ciemne kakao. Przełóż powstałą mieszankę do formy na tartę i wstaw do lodówki.
  2. W międzyczasie zajmij się przygotowanie masy. Użyj blendera próżniowego, dzięki któremu przygotujesz idealnie gładką konsystencję. W urządzeniu zblenduj ze sobą: jogurt naturalny, ser twarogowy, wiórki kokosowe, miód oraz żelatynę (wymieszaj ją w 1/4 szkl. wody).
    W międzyczasie zajmij się przygotowanie masy. Użyj blendera próżniowego, dzięki któremu przygotujesz idealnie gładką konsystencję. W urządzeniu zblenduj ze sobą: jogurt naturalny, ser twarogowy, wiórki kokosowe, miód oraz żelatynę (wymieszaj ją w 1/4 szkl. wody).
  3. Powstałą mieszankę podgrzej przez chwilę na palniku.
    Powstałą mieszankę podgrzej przez chwilę na palniku.
  4. Po czym wylej na spód i wstaw do lodówki minimum na 2 godziny, aby masa miała czas stężeć.
    Po czym wylej na spód i wstaw do lodówki minimum na 2 godziny, aby masa miała czas stężeć.
  5. Gotową tartę udekoruj czerwoną porzeczką i wiórkami kokosowymi. Smacznego!
    Gotową tartę udekoruj czerwoną porzeczką i wiórkami kokosowymi. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×