PrzepisDeseryKokosowa tarta na zimno

Kokosowa tarta na zimno

Kokosowa tarta na zimno
Pyszności
04.01.2021 17:00, aktualizacja: 05.01.2021 14:32

Kokosowa tarta na zimno nie tylko świetnie smakuje, ale też genialnie się prezentuje. Co więcej, jest w 100% fitowa, a jej przygotowanie to czysta przyjemność!

Aksamitną masę do naszej tarty przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Masa

  1. 430 g jogurt naturalny
  2. 150 g ser twarogowy
  3. 1/2 szkl. wiórki kokosowe
  4. 1/2 szkl. miód
  5. 2 łyżki żelatyna

Spód

  1. 1,5 szkl. płatki górskie
  2. 1/2 szkl. wiórki kokosowe
  3. 150 g daktyle namoczone
  4. 1/3 szkl. olej kokosowy
  5. 3 łyżki ciemne kakao

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu połącz: płatki górskie, wiórki kokosowe, daktyle, olej kokosowy i ciemne kakao. Przełóż powstałą mieszankę do formy na tartę i wstaw do lodówki.

Obraz

2. W międzyczasie zajmij się przygotowanie masy. Użyj blendera próżniowego, dzięki któremu przygotujesz idealnie gładką konsystencję. W urządzeniu zblenduj ze sobą: jogurt naturalny, ser twarogowy, wiórki kokosowe, miód oraz żelatynę (wymieszaj ją w 1/4 szkl. wody).

Obraz

3. Powstałą mieszankę podgrzej przez chwilę na palniku.

Obraz

4. Po czym wylej na spód i wstaw do lodówki minimum na 2 godziny, aby masa miała czas stężeć.

Obraz

5. Gotową tartę udekoruj czerwoną porzeczką i wiórkami kokosowymi. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także