Kokosowa tarta na zimno

Porcje
8
Porcje
8
Składniki
Spód
Masa
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu połącz: płatki górskie, wiórki kokosowe, daktyle, olej kokosowy i ciemne kakao. Przełóż powstałą mieszankę do formy na tartę i wstaw do lodówki.
  2. W międzyczasie zajmij się przygotowanie masy. Użyj blendera próżniowego, dzięki któremu przygotujesz idealnie gładką konsystencję. W urządzeniu zblenduj ze sobą: jogurt naturalny, ser twarogowy, wiórki kokosowe, miód oraz żelatynę (wymieszaj ją w 1/4 szkl. wody).
  3. Powstałą mieszankę podgrzej przez chwilę na palniku.
  4. Po czym wylej na spód i wstaw do lodówki minimum na 2 godziny, aby masa miała czas stężeć.
  5. Gotową tartę udekoruj czerwoną porzeczką i wiórkami kokosowymi. Smacznego!
Kokosowa tarta na zimno
Kokosowa tarta na zimno 🍰

Aksamitna w smaku i zachwycająca wyglądem tarta kokosowa to sprawdzony patent na genialny deser 😍 Do tego jest w 100% fitowa 👍SPRZĘT ➡️ Blender próżniowy marki Philips ➡️ https://pysznosci.co/3ibdFBCPRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/309875

Posted by Pyszności on Monday, January 4, 2021