Kokosowe kąski z indyka

Indyk i kokos to nasza kolejna kombinacja, którą koniecznie musisz skosztować. Jej po prostu nie da się powiedzieć „nie”!



Składniki:
Porcje- 300 g pierś z indyka
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1 szkl. wiórki kokosowe
- 1/3 szkl. siemię lniane
- 1 łyżeczka czosnek suszony
- 1 łyżeczka słodka papryka
- 1 szczypta pieprz cayenne opcjonalnie
- 3 szt. jajka
- 1 szkl. mąka kokosowa
- 1 łyżeczka cebula granulowana
Sposób przygotowania:
- Pierś z indyka podziel na mniejsze kawałki. Następnie dopraw je solą i pieprzem.
- W misce przygotuj panierkę, łącząc: wiórki kokosowe, zmielone siemię lniane, pieprz cayenne, cebulę granulowaną, słodką paprykę oraz suszony czosnek.
- Obtocz każdy kawałek w mące kokosowej, jajkach i panierce.
- Ułóż na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze