in , ,

Kokosowe kąski z indyka

Indyk i kokos to nasza kolejna kombinacja, którą koniecznie musisz skosztować. Jej po prostu nie da się powiedzieć „nie”!

Kokosowe kąski z indyka
Kokosowe kąski z indyka
15
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje: szt.
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z indyka podziel na mniejsze kawałki. Następnie dopraw je solą i pieprzem.
    Pierś z indyka podziel na mniejsze kawałki. Następnie dopraw je solą i pieprzem.
  2. W misce przygotuj panierkę, łącząc: wiórki kokosowe, zmielone siemię lniane, pieprz cayenne, cebulę granulowaną, słodką paprykę oraz suszony czosnek.
    W misce przygotuj panierkę, łącząc: wiórki kokosowe, zmielone siemię lniane,  pieprz cayenne, cebulę granulowaną, słodką paprykę oraz suszony czosnek.
  3. Obtocz każdy kawałek w mące kokosowej, jajkach i panierce.
    Obtocz każdy kawałek w mące kokosowej, jajkach i panierce.
  4. Ułóż na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
    Ułóż na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!