PrzepisFitKokosowe kąski z indyka

Kokosowe kąski z indyka

Kokosowe kąski z indyka
Pyszności
23.03.2019 12:00, aktualizacja: 10.09.2020 21:22

Indyk i kokos to nasza kolejna kombinacja, którą koniecznie musisz skosztować. Jej po prostu nie da się powiedzieć "nie"!

Składniki:

  1. 300 g pierś z indyka
  2. 1/2 łyżeczki sól
  3. 1 łyżeczka cebula granulowana
  4. 1/2 łyżeczki pieprz
  5. 1 szkl. wiórki kokosowe
  6. 1/3 szkl. siemię lniane
  7. 1 łyżeczka czosnek suszony
  8. 1 łyżeczka słodka papryka
  9. 1 szczypta pieprz cayenne opcjonalnie
  10. 3 szt. jajka
  11. 1 szkl. mąka kokosowa

Sposób przygotowania:

1. Pierś z indyka podziel na mniejsze kawałki. Następnie dopraw je solą i pieprzem.

Obraz

2. W misce przygotuj panierkę, łącząc: wiórki kokosowe, zmielone siemię lniane, pieprz cayenne, cebulę granulowaną, słodką paprykę oraz suszony czosnek.

Obraz

3. Obtocz każdy kawałek w mące kokosowej, jajkach i panierce.

Obraz

4. Ułóż na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także