Pyszne kokosowe kuleczki z migdałami, polane czekoladą i posypane płatkami ryżowymi

Jeżeli masz ochotę na przepyszny, domowy deser to znajdujesz się w idealnym miejscu. W tym artykule chciałabym pokazać ci, jak przyrządzić pyszne kokosowe kuleczki z migdałami, polane czekoladą i posypane płatkami ryżowymi.

Są tak pyszne, a ich przyrządzenie jest tak proste… Koniecznie musisz ich spróbować!

Przepis poniżej.

Pyszne kokosowe kuleczki z migdałami, polane czekoladą i posypane płatkami ryżowymi
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszne kokosowe kuleczki z migdałami, polane czekoladą i posypane płatkami ryżowymi
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Do miski włóż wiórki kokosowe, mleko skondensowane i olejek waniliowy. Dokładnie wszystko wymieszaj.
    Do miski włóż wiórki kokosowe, mleko skondensowane i olejek waniliowy. Dokładnie wszystko wymieszaj.
  2. Z przygotowanej masy ulep kulki. Raz na jakiś czas możesz płukać ręce w wodzie, aby masa nie przylepiała ci się do rąk.
    Z przygotowanej masy ulep kulki. Raz na jakiś czas możesz płukać ręce w wodzie, aby masa nie przylepiała ci się do rąk.
  3. Ulepione kulki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie włóż ją do lodówki na 10 minut.
    Ulepione kulki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie włóż ją do lodówki na 10 minut.
  4. Po 10 minutach wyjmij blaszkę z lodówki. W każdej kulce umieść po jednym migdale i delikatnie go dociśnij. Ułóż kulki ponownie na blaszce i włóż do lodówki na 10 minut.
    Po 10 minutach wyjmij blaszkę z lodówki. W każdej kulce umieść po jednym migdale i delikatnie go dociśnij. Ułóż kulki ponownie na blaszce i włóż do lodówki na 10 minut.
  5. Roztop gorzką czekoladę wraz z olejem kokosowym i odstaw, aby polewa ostygła. Kiedy ostygnie, wyjmij kulki z lodówki i każdą z nich zanurz w mieszance.
    Roztop gorzką czekoladę wraz z olejem kokosowym i odstaw, aby polewa ostygła. Kiedy ostygnie, wyjmij kulki z lodówki i każdą z nich zanurz w mieszance.
  6. Wszystkie kulki ułóż z powrotem na blaszce. Każdą z nich posyp z wierzchu płatkami ryżowymi. Na koniec włóż do lodówki na 15 minut.
    Wszystkie kulki ułóż z powrotem na blaszce. Każdą z nich posyp z wierzchu płatkami ryżowymi. Na koniec włóż do lodówki na 15 minut.
  7. Po 15 minutach wyjmij gotowy deser z lodówki i ciesz się jego wyśmienitym smakiem.
    Po 15 minutach wyjmij gotowy deser z lodówki i ciesz się jego wyśmienitym smakiem.
  8. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×