Pyszne kokosowe kuleczki z migdałami, polane czekoladą i posypane płatkami ryżowymi

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Do miski włóż wiórki kokosowe, mleko skondensowane i olejek waniliowy. Dokładnie wszystko wymieszaj.
  2. Z przygotowanej masy ulep kulki. Raz na jakiś czas możesz płukać ręce w wodzie, aby masa nie przylepiała ci się do rąk.
  3. Ulepione kulki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie włóż ją do lodówki na 10 minut.
  4. Po 10 minutach wyjmij blaszkę z lodówki. W każdej kulce umieść po jednym migdale i delikatnie go dociśnij. Ułóż kulki ponownie na blaszce i włóż do lodówki na 10 minut.
  5. Roztop gorzką czekoladę wraz z olejem kokosowym i odstaw, aby polewa ostygła. Kiedy ostygnie, wyjmij kulki z lodówki i każdą z nich zanurz w mieszance.
  6. Wszystkie kulki ułóż z powrotem na blaszce. Każdą z nich posyp z wierzchu płatkami ryżowymi. Na koniec włóż do lodówki na 15 minut.
  7. Po 15 minutach wyjmij gotowy deser z lodówki i ciesz się jego wyśmienitym smakiem.
  8. Smacznego!