PrzepisDeseryKokosowe kulki z malinami w czekoladzie

Kokosowe kulki z malinami w czekoladzie

Kokosowe kulki z malinami w czekoladzie
Pyszności
26.12.2016 17:03, aktualizacja: 22.05.2017 14:37

Poniżej znajdziesz przepis na przygotowanie przepysznych kokosowych kulek z malinami w czekoladzie.

Składniki:

  1. 500 g mleko skondensowane
  2. 50 g masło
  3. 200 g wiórki kokosowe
  4. maliny
  5. 1 tabliczka gorzka czekolada roztopiona
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej garnek, a następnie włóż do niego mleko skondensowane i masło. Kiedy masło się roztopi, dodaj wiórki kokosowe. Podgrzewaj cały czas mieszając. Kiedy mieszanka lekko zgęstnieje, zdejmij garnek z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
2. Z przygotowanej masy ulep kulki, a do środka każdej z nich włóż po jednej malinie.
3. Każdą kulkę polej roztopioną gorzką czekoladą. Następnie ułóż kulki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i umieść ją w lodówce na 30 minut.
4. Po 30 minutach możesz wyjąć kulki z lodówki.
5. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także