Kokosowe kulki z malinami w czekoladzie

Poniżej znajdziesz przepis na przygotowanie przepysznych kokosowych kulek z malinami w czekoladzie.
Składniki:
Porcje- 500 g mleko skondensowane
- 50 g masło
- 200 g wiórki kokosowe
- maliny
- 1 tabliczka gorzka czekolada roztopiona
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej garnek, a następnie włóż do niego mleko skondensowane i masło. Kiedy masło się roztopi, dodaj wiórki kokosowe. Podgrzewaj cały czas mieszając. Kiedy mieszanka lekko zgęstnieje, zdejmij garnek z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
- Z przygotowanej masy ulep kulki, a do środka każdej z nich włóż po jednej malinie.
- Każdą kulkę polej roztopioną gorzką czekoladą. Następnie ułóż kulki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i umieść ją w lodówce na 30 minut.
- Po 30 minutach możesz wyjąć kulki z lodówki.
- Smacznego!
Komentarze