in

Kokosowo-borówkowe lody na patyku

Takich lodów jeszcze u nas nie było 😉 Nie możecie ich przegapić, a co więcej wypróbować genialnego przepisu jeszcze dziś 😍

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W blaszce do pieczenia ułóż . Następnie dodaj sok pomarańczowy (połowę) i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    W blaszce do pieczenia ułóż borówki. Następnie dodaj sok pomarańczowy (połowę) i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  2. W międzyczasie połącz ze sobą mleko kokosowe, resztę soku pomarańczowego, mleko, śmietankę i miąższ pomarańczy. Dokładnie wymieszaj.
    W międzyczasie połącz ze sobą mleko kokosowe, resztę soku pomarańczowego, mleko, śmietankę i miąższ pomarańczy. Dokładnie wymieszaj.
  3. Do powstałej mieszanki dodaj borówki z piekarnika. I ponownie wymieszaj.
    Do powstałej mieszanki dodaj borówki z piekarnika. I ponownie wymieszaj.
  4. Przełóż mieszankę do foremek na lody. I wstaw do zamrażarki na kilka godzin.
    Przełóż mieszankę do foremek na lody. I wstaw do zamrażarki na kilka godzin.
  5. I to wszystko! Pyszne lody są już gotowe ❤️
    I to wszystko! Pyszne lody są już gotowe ❤️