Kokosowo-malinowy deser na zimno

kokosowo-malinowy deser na zimno

Kokosowo-malinowy deser na zimno to nasza najnowsza miłość. Nie dość, że świetnie smakuje, to jeszcze genialnie się prezentuje. To po prostu idealna kombinacja!

Mus malinowy do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Ryżowy „sernik” na zimno

Kokosowo-malinowy deser na zimno4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kokosowo-malinowy deser na zimno
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Mus malinowy
Kokosowy krem

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mieszanki z mascarpone. W tym celu zmiksuj ser, cukier puder, mleczko kokosowe oraz śmietankę.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania mieszanki z mascarpone. W tym celu zmiksuj ser, cukier puder, mleczko kokosowe oraz śmietankę.
  2. Następnie przy pomocy blendera próżniowego przygotuj mus malinowy. W tym celu połącz: mrożone maliny, cukier puder i sok z cytryny.
    Następnie przy pomocy blendera próżniowego przygotuj mus malinowy. W tym celu połącz: mrożone maliny, cukier puder i sok z cytryny.
  3. Pokrusz herbatniki czekoladowe.
    Pokrusz herbatniki czekoladowe.
  4. W mini pucharkach umieść na dnie herbatniki kakaowe, część musu, ponownie herbatniki, miks z mascarpone, znów herbatniki oraz wiórki kokosowe.
    W mini pucharkach umieść na dnie herbatniki kakaowe, część musu, ponownie herbatniki, miks z mascarpone, znów herbatniki oraz wiórki kokosowe.
  5. Gotowe deserki podawaj z malinami i świeżą miętą. Smacznego!
    Gotowe deserki podawaj z malinami i świeżą miętą. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×