Kokosowy puch

Takim ciachom nie można powiedzieć nie. Znamy to z własnego doświadczenia ? Po prostu ślinka cieknie od samego patrzenia!
Składniki:
PorcjeCiasta
- 200 g masło miękkie
- 2 1/2 szkl. mąka
- 2 szkl. cukier
- 5 szt. jajka
- 1 łyżeczka ekstrakt migdałowy
- 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1 szkl. maślanka
- 1/2 szkl. wiórka kokosowe
Masa
- 300 g serek śmietankowy
- 1/2 kostki masło miękkie
- 3 łyżki mleko kokosowe
- 3 szkl. cukier puder
- 1 1/2 szkl. wiórka kokosowe
Sposób przygotowania:
- W mikserze połącz: masło, cukier, jajka, ekstrakt waniliowy i migdałowy.
- Jako kolejne składniki dodaj: proszek do pieczenia, mąkę, maślankę oraz wiórka kokosowe.
- Powstałą masę podziel na dwie formy i wstaw do piekarnika na 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- W misce przygotuj masę, łącząc ze sobą: miękkie masło, serek śmietankowy, mleko kokosowe, cukier puder oraz wiórka kokosowe.
- Rozsmaruj masę pomiędzy 2 ciastami i na wierzchu. Nie zapomnij posypać ciasta wiórkami kokosowymi.
- Smacznego!
Komentarze