in

Kokosowy puch

Takim ciachom nie można powiedzieć nie. Znamy to z własnego doświadczenia 😉 Po prostu ślinka cieknie od samego patrzenia!

Kokosowy puch - słodkości
Kokosowy puch - słodkości
15
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Ciasta
Masa

Sposób przygotowania:

  1. W mikserze połącz: masło, cukier, jajka, ekstrakt waniliowy i migdałowy.
    W mikserze połącz: masło, cukier, jajka, ekstrakt waniliowy i migdałowy.
  2. Jako kolejne składniki dodaj: proszek do pieczenia, mąkę, maślankę oraz wiórka kokosowe.
    Jako kolejne składniki dodaj: proszek do pieczenia, mąkę, maślankę oraz wiórka kokosowe.
  3. Powstałą masę podziel na dwie formy i wstaw do piekarnika na 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Powstałą masę podziel na dwie formy i wstaw do piekarnika na 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  4. W misce przygotuj masę, łącząc ze sobą: miękkie masło, serek śmietankowy, mleko kokosowe, cukier puder oraz wiórka kokosowe.
    W misce przygotuj masę, łącząc ze sobą: miękkie masło, serek śmietankowy, mleko kokosowe, cukier puder oraz wiórka kokosowe.
  5. Rozsmaruj masę pomiędzy 2 ciastami i na wierzchu. Nie zapomnij posypać ciasta wiórkami kokosowymi.
    Rozsmaruj masę pomiędzy 2 ciastami i na wierzchu. Nie zapomnij posypać ciasta wiórkami kokosowymi.
  6. Smacznego!
    Smacznego!