PrzepisDeseryKokosowy puch

Kokosowy puch

Kokosowy puch
Pyszności
04.01.2019 12:00

Takim ciachom nie można powiedzieć nie. Znamy to z własnego doświadczenia ? Po prostu ślinka cieknie od samego patrzenia!

Składniki:

Ciasta

  1. 200 g masło miękkie
  2. 2 1/2 szkl. mąka
  3. 2 szkl. cukier
  4. 5 szt. jajka
  5. 1 łyżeczka ekstrakt migdałowy
  6. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  7. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  8. 1 szkl. maślanka
  9. 1/2 szkl. wiórka kokosowe

Masa

  1. 1/2 kostki masło miękkie
  2. 3 łyżki mleko kokosowe
  3. 3 szkl. cukier puder
  4. 1 1/2 szkl. wiórka kokosowe
  5. 300 g serek śmietankowy

Sposób przygotowania:

1. W mikserze połącz: masło, cukier, jajka, ekstrakt waniliowy i migdałowy.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj: proszek do pieczenia, mąkę, maślankę oraz wiórka kokosowe.

Obraz

3. Powstałą masę podziel na dwie formy i wstaw do piekarnika na 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

4. W misce przygotuj masę, łącząc ze sobą: miękkie masło, serek śmietankowy, mleko kokosowe, cukier puder oraz wiórka kokosowe.

Obraz

5. Rozsmaruj masę pomiędzy 2 ciastami i na wierzchu. Nie zapomnij posypać ciasta wiórkami kokosowymi.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także