Kolorowa tarta z koroną

Przekąska z warzywami? Taki przepis również znajdziecie w naszych zasobach ?Ślinka cieknie od samego patrzenia ?

Kolorowa tarta z koroną9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kolorowa tarta z koroną
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na połowie ciasta francuskiego ułóż 4 plastry szynki. Złóż ciasto na pół i podziel je na pasy. Każdy pas zwiń jak na zdjęciu poniżej.
    Na połowie ciasta francuskiego ułóż 4 plastry szynki. Złóż ciasto na pół i podziel je na pasy. Każdy pas zwiń jak na zdjęciu poniżej.
  2. W misce połącz ze sobą śmietankę, szczypiorek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą śmietankę, szczypiorek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Podziel bakłażana, cukinię, pomidory i czerwone cebule na cienkie plastry.
    Podziel bakłażana, cukinię, pomidory i czerwone cebule na cienkie plastry.
  4. Z ciasta francuskiego wytnij spód i ułóż go w formie na tartę. Następnie rozprowadź na spodzie wcześniej przygotowaną mieszankę ze szczypiorkiem.
    Z ciasta francuskiego wytnij spód i ułóż go w formie na tartę. Następnie rozprowadź na spodzie wcześniej przygotowaną mieszankę ze szczypiorkiem.
  5. Na wierzchu utwórz mozaikę z plastrów warzyw. Po czym na środku stwórz koronę z rolowanego ciasta francuskiego i szynki. Zawiń boki ciasta do środka i piecz przez 30 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.
    Na wierzchu utwórz mozaikę z plastrów warzyw. Po czym na środku stwórz koronę z rolowanego ciasta francuskiego i szynki. Zawiń boki ciasta do środka i piecz przez 30 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×