Kolorowa tarta

Kolorowa tarta to nasz sprawdzony przepis na oryginalną, a zarazem pięknie prezentującą się ucztę dla podniebienia. Po prostu palce lizać!
Całe danie upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Mini ziemniaczane przekąski w panierce
Składniki:
Porcje szt.Farsz
- 200 g ser ricotta
- 15 g ser parmezan tarty
- 1 szt. jajko
- 1 łyżka suszone oregano
- 1 łyżeczka sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
Dodatki
- 1 szt. cukinia
- 1 szt. żółta cukinia
- 1 szt. marchewka
- 1 szt. korzeń pietruszki
- 2 łyżki oliwa z oliwek
Ciasto
- 100 g mąka krupczatka
- 50 g mąka pszenna
- 100 g masło schłodzone
- 1 szt. żółtko
- 1/2 łyżeczki sól
Sposób przygotowania:
- Przygotuj ciasto kruche, po czym piecz je w Ovi przez 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza). W międzyczasie przygotuj farsz, łącząc ze sobą: ricottę, parmezan, jajko, suszone oregano, pieprz i sól.
- Podziel warzywa w cienkie plastry.
- Wcześniej przygotowany farsz rozprowadź na podpieczonej tarcie.
- Następnie zwiń paski warzyw w mini ruloniki i ułóż je na tarcie.
- Całość polej oliwą z oliwek, po czym umieść w Ovi na kolejne 15-20 minut.
- Smacznego!
Komentarze