Kolorowa tarta

kolorowa tarta

Kolorowa tarta to nasz sprawdzony przepis na oryginalną, a zarazem pięknie prezentującą się ucztę dla podniebienia. Po prostu palce lizać!

Całe danie upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Mini ziemniaczane przekąski w panierce

Kolorowa tarta1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kolorowa tarta
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.
Farsz
Dodatki
Ciasto

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj ciasto kruche, po czym piecz je w Ovi przez 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza). W międzyczasie przygotuj farsz, łącząc ze sobą: ricottę, parmezan, jajko, suszone oregano, pieprz i sól.
    Przygotuj ciasto kruche, po czym piecz je w Ovi przez 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza). W międzyczasie przygotuj farsz, łącząc ze sobą: ricottę, parmezan, jajko, suszone oregano, pieprz i sól.
  2. Podziel warzywa w cienkie plastry.
    Podziel warzywa w cienkie plastry.
  3. Wcześniej przygotowany farsz rozprowadź na podpieczonej tarcie.
    Wcześniej przygotowany farsz rozprowadź na podpieczonej tarcie.
  4. Następnie zwiń paski warzyw w mini ruloniki i ułóż je na tarcie.
    Następnie zwiń paski warzyw w mini ruloniki i ułóż je na tarcie.
  5. Całość polej oliwą z oliwek, po czym umieść w Ovi na kolejne 15-20 minut.
    Całość polej oliwą z oliwek, po czym umieść w Ovi na kolejne 15-20 minut.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×