PrzepisDania główneKolorowe roladki schabowe z patelni

Kolorowe roladki schabowe z patelni

Kolorowe roladki schabowe z patelni
Pyszności
10.05.2019 17:00, aktualizacja: 24.05.2020 15:05

Kolorowe roladki schabowe to idealna kombinacja, którą możesz połączyć z ziemniakami, frytkami, kaszą, czy też ryżem. Do wszystkiego będą pasować ?

A jeśli lubisz schab, koniecznie musisz zapoznać się z przepisem na pyszne mięso z orzechową kruszonką.

Składniki:

  1. 4 szt. schab wieprzowy plastry
  2. 3 szt. ząbki czosnku
  3. 150 g fasolka szparagowa
  4. 1/2 szt. papryka czerwona
  5. 100 g ser żółty tarty
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1 łyżeczka pieprz
  8. 1 szkl. bułka tarta
  9. 2 szt. jajka
  10. 4 łyżki masło klarowane do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Odetnij końcówki fasolek szparagowych, po czym podgotuj przez kilka minut.

Obraz

2. Roztłucz przy pomocy tłuczka kawałki schabu. Następnie natrzyj je czosnkiem i dopraw przy pomocy soli i pieprzu. Na środku ułóż fasolkę, ser i paprykę. Zwiń w roladkę.

Obraz

3. Obtocz w jajkach i bułce tartej. Smaż przez kilka minut na patelni, po czym wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Roladki schabowe podawaj z ulubionymi dodatkami. My zdecydowaliśmy się na frytki ?

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także