Kolorowe ryżotto z warzywami

Kolorowe ryżotto z warzywami to gotowy pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny. Zarówno maluchy, jak i rodzice będą zachwyceni!

Zobacz także: Makaron z cukinii z zielonym pesto

Kolorowe ryżotto z warzywami3-4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kolorowe ryżotto z warzywami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W dużym garnku połącz ze sobą: cebulę, czerwoną paprykę, kukurydzę i groszek.
    W dużym garnku połącz ze sobą: cebulę, czerwoną paprykę, kukurydzę i groszek.
  2. Jako kolejne składniki dodaj: startą na tarce marchewkę, pomidory krojone, kurkumę, sól i pieprz.
    Jako kolejne składniki dodaj: startą na tarce marchewkę, pomidory krojone, kurkumę, sól i pieprz.
  3. Na samym końcu dodaj ryż i bulion warzywny.
    Na samym końcu dodaj ryż i bulion warzywny.
  4. Dokładnie wymieszaj, po czym gotuj mieszankę pod przykryciem przez 20 minut.
    Dokładnie wymieszaj, po czym gotuj mieszankę pod przykryciem przez 20 minut.
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×