PrzepisKolorowe ryżotto z warzywami

Kolorowe ryżotto z warzywami

Kolorowe ryżotto z warzywami
Pyszności
27.04.2020 12:00, aktualizacja: 29.04.2020 14:24

Kolorowe ryżotto z warzywami to gotowy pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny. Zarówno maluchy, jak i rodzice będą zachwyceni!

Składniki:

  1. 1/4 szt. papryka czerwona
  2. 80 g kukurydza
  3. 200 ml bulion warzywny
  4. 80 g zielony groszek
  5. 3/4 szt. marchewka starta na tarce
  6. 1/3 szt. cebula
  7. 1 szkl. pomidory pelati
  8. 200 g ryż
  9. 1 szczypta sól
  10. 1 szczypta pieprz
  11. 1 szczypta kurkuma

Sposób przygotowania:

1. W dużym garnku połącz ze sobą: cebulę, czerwoną paprykę, kukurydzę i groszek.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj: startą na tarce marchewkę, pomidory krojone, kurkumę, sól i pieprz.

Obraz

3. Na samym końcu dodaj ryż i bulion warzywny.

Obraz

4. Dokładnie wymieszaj, po czym gotuj mieszankę pod przykryciem przez 20 minut.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także