Kolorowy sernik na biszkoptach
Dania
Ciasta i desery
Porcje
10
Porcje
10
Składniki
450
g
biały ser
200
g
cukier puder
2
opakowania
bita śmietana śnieżka
400
ml
mleko
2
opakowania
galaretki
500
ml
woda
gorąca
1/2
opakowania
biszkopty
kolorowa posypka
do dekoracji
Sposób przygotowania
W mikserze połącz ze sobą biały ser i cukier puder.
Następnie dodaj bitą śmietanę – (aby ją przygotować, połącz w mikserze mleko i 2 opakowania bitej śmietanki śnieżka).
Jako ostatni element dodaj galaretki (wcześniej rozpuść je w 500 ml gorącej wody i ostudź).
W formie do pieczenia ułóż biszkopty.
Następnie przelej wcześniej przygotowaną masę do formy. Wstaw deser na całą noc do lodówki.
Przed podaniem możesz udekorować ciasto kolorową posypką.