in , ,

Kolorowe kopytka w sosie pomidorowym

Jeśli lubisz kopytka, koniecznie musisz wypróbować naszą kolorową kombinację w sosie pomidorowym. Ślinka cieknie od samego patrzenia.

Ten przepis przypadnie do gustu nawet największemu marudzie. Co więcej, jego przygotowanie jest bajecznie proste. Czego chcieć więcej?

Zobacz także: Tostowa mięsna rolada w najlepszym wydaniu

Kopytka w sosie pomidorowym
Kopytka w sosie pomidorowym
60
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje: szt.
Wydruk przepisu
Kopytka
Sos pomidorowy

Sposób przygotowania:

  1. W misce przygotuj bazę na kopytka. W tym celu połącz: ugotowane ziemniaki, mąkę, mąkę ziemniaczaną, jajko oraz sól.
    W misce przygotuj bazę na kopytka. W tym celu połącz: ugotowane ziemniaki, mąkę, mąkę ziemniaczaną, jajko oraz sól.
  2. Zagnieć na ciasto. Następnie podziel je na 3 części: do pierwszej dodaj przecier pomidorowy, a do drugiej rozdrobniony szpinak.
    Zagnieć na ciasto. Następnie podziel je na 3 części: do pierwszej dodaj przecier pomidorowy, a do drugiej rozdrobniony szpinak.
  3. Rozwałkuj i potnij na kopytka w każdym kolorze.
    Rozwałkuj i potnij na kopytka w każdym kolorze.
  4. Zagotuj wodę z łyżką masła i dodaj sól. Następnie umieść we wrzątku kopytka. Gotuj 2-3 minuty od chwili kiedy wypłyną na wierzch.
    Zagotuj wodę z łyżką masła i dodaj sól. Następnie umieść we wrzątku kopytka. Gotuj 2-3 minuty od chwili kiedy wypłyną na wierzch.
  5. W międzyczasie przygotuj sos pomidorowy. W tym celu połącz na patelni: cebulę, bazylię, czosnek, krojone pomidory, sól, pieprz i cukier.
    W międzyczasie przygotuj sos pomidorowy. W tym celu połącz na patelni: cebulę, bazylię, czosnek, krojone pomidory, sól, pieprz i cukier.
  6. Połącz kopytka z sosem. Smacznego!
    Połącz kopytka z sosem. Smacznego!