Kopytka w sosie pomidorowym

Porcje
60szt.
Porcje
60szt.
Składniki
Kopytka
Sos pomidorowy
Sposób przygotowania
  1. W misce przygotuj bazę na kopytka. W tym celu połącz: ugotowane ziemniaki, mąkę, mąkę ziemniaczaną, jajko oraz sól.
  2. Zagnieć na ciasto. Następnie podziel je na 3 części: do pierwszej dodaj przecier pomidorowy, a do drugiej rozdrobniony szpinak.
  3. Rozwałkuj i potnij na kopytka w każdym kolorze.
  4. Zagotuj wodę z łyżką masła i dodaj sól. Następnie umieść we wrzątku kopytka. Gotuj 2-3 minuty od chwili kiedy wypłyną na wierzch.
  5. W międzyczasie przygotuj sos pomidorowy. W tym celu połącz na patelni: cebulę, bazylię, czosnek, krojone pomidory, sól, pieprz i cukier.
  6. Połącz kopytka z sosem. Smacznego!