Kategorie DaniaPrzekąski

Korona z ciasta francuskiego z pysznym nadzieniem

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie korony z ciasta francuskiego z pysznym nadzieniem.

Korona z ciasta francuskiego z pysznym nadzieniem6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Korona z ciasta francuskiego z pysznym nadzieniem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej patelnię, a następnie wrzuć na nią masło. Kiedy się roztopi, dodaj mąkę. Mieszaj tak długo, aż mąka się rozpuści. Następnie dodaj mleko, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Podgrzewaj, co jakiś czas mieszając tak długo, aż sos zgęstnieje.
    Rozgrzej patelnię, a następnie wrzuć na nią masło. Kiedy się roztopi, dodaj mąkę. Mieszaj tak długo, aż mąka się rozpuści. Następnie dodaj mleko, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Podgrzewaj, co jakiś czas mieszając tak długo, aż sos zgęstnieje.
  2. Do blaszki włóż okrąg z ciasta francuskiego. Na jego środku ułóż plaster szynki. Wokół szynki nasmaruj przygotowany wcześniej sos. Sos posyp startym żółtym serem. Następnie połóż kolejny okrąg z ciasta francuskiego i powtarzaj tę samą czynność tak, aby łącznie powstały cztery warstwy.
    Do blaszki włóż okrąg z ciasta francuskiego. Na jego środku ułóż plaster szynki. Wokół szynki nasmaruj przygotowany wcześniej sos. Sos posyp startym żółtym serem. Następnie połóż kolejny okrąg z ciasta francuskiego i powtarzaj tę samą czynność tak, aby łącznie powstały cztery warstwy.
  3. Środek ciasta ponacinaj tak, jak na poniższym zdjęciu. Ponacinane kawałki zawiń do środka.
    Środek ciasta ponacinaj tak, jak na poniższym zdjęciu. Ponacinane kawałki zawiń do środka.
  4. Wierzch ciasta nasmaruj jajkiem. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni C. Piecz przez 25 minut.
    Wierzch ciasta nasmaruj jajkiem. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni C. Piecz przez 25 minut.
  5. Po 25 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika i pokrój je na kawałki. Smacznego!
    Po 25 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika i pokrój je na kawałki. Smacznego!

Korona z ciasta francuskiego z pysznym nadzieniem 😍 👑 Wow, robi wrażenie! 😍 😄 👏🏻

Posted by Pyszności on Tuesday, May 16, 2017
203818