Korzenna tarta z ciasta francuskiego

Korzenna tarta z ciasta francuskiego totalnie zawróciła nam w głowach. Z Tobą będzie tak samo. Wystarczy jeden kęs, aby zakochać się w niej na całe życie.



Zobacz także: Kurczak z ryżem i brokułami
Składniki:
Porcje- 4 szt. marchewki
- 3 szt. korzeń pietruszki
- 3 łyżki oliwa z oliwek
- 275 g ciasto francuskie
- 190 g zielone pesto
- 100 g ser feta
- 1 łyżka zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od podzielania warzyw na pół (wzdłuż warzywa). Następnie ponacinaj je przez całą długość.
- Ułóż warzywa w formie do pieczenia, polej oliwą i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie rozprowadź na arkuszu ciasta francuskiego zielone pesto.
- Na wierzchu ułóż na przemian marchewki i pietruszki.
- Posyp całość fetą oraz ziołami prowansalskimi. Ponownie wstaw do piekarnika na kolejne 15-20 minut.
- Smacznego!
Komentarze