Korzenna tarta z ciasta francuskiego

korzenna tarta na cieście francuskim

Korzenna tarta z ciasta francuskiego totalnie zawróciła nam w głowach. Z Tobą będzie tak samo. Wystarczy jeden kęs, aby zakochać się w niej na całe życie.

Zobacz także: Kurczak z ryżem i brokułami

Korzenna tarta z ciasta francuskiego6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Korzenna tarta z ciasta francuskiego
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od podzielania warzyw na pół (wzdłuż warzywa). Następnie ponacinaj je przez całą długość.
    Cały proces rozpocznij od podzielania warzyw na pół (wzdłuż warzywa). Następnie ponacinaj je przez całą długość.
  2. Ułóż warzywa w formie do pieczenia, polej oliwą i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
    Ułóż warzywa w formie do pieczenia, polej oliwą i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
  3. W międzyczasie rozprowadź na arkuszu ciasta francuskiego zielone pesto.
    W międzyczasie rozprowadź na arkuszu ciasta francuskiego zielone pesto.
  4. Na wierzchu ułóż na przemian marchewki i pietruszki.
    Na wierzchu ułóż na przemian marchewki i pietruszki.
  5. Posyp całość fetą oraz ziołami prowansalskimi. Ponownie wstaw do piekarnika na kolejne 15-20 minut.
    Posyp całość fetą oraz ziołami prowansalskimi. Ponownie wstaw do piekarnika na kolejne 15-20 minut.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×