×

Korzenna tarta z ciasta francuskiego

Korzenna tarta z ciasta francuskiego totalnie zawróciła nam w głowach. Z Tobą będzie tak samo. Wystarczy jeden kęs, aby zakochać się w niej na całe życie.

Zobacz także: Kurczak z ryżem i brokułami

Korzenna tarta z ciasta francuskiego6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Korzenna tarta z ciasta francuskiego
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od podzielania warzyw na pół (wzdłuż warzywa). Następnie ponacinaj je przez całą długość.
    Cały proces rozpocznij od podzielania warzyw na pół (wzdłuż warzywa). Następnie ponacinaj je przez całą długość.
  2. Ułóż warzywa w formie do pieczenia, polej oliwą i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
    Ułóż warzywa w formie do pieczenia, polej oliwą i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
  3. W międzyczasie rozprowadź na arkuszu ciasta francuskiego zielone pesto.
    W międzyczasie rozprowadź na arkuszu ciasta francuskiego zielone pesto.
  4. Na wierzchu ułóż na przemian marchewki i pietruszki.
    Na wierzchu ułóż na przemian marchewki i pietruszki.
  5. Posyp całość fetą oraz ziołami prowansalskimi. Ponownie wstaw do piekarnika na kolejne 15-20 minut.
    Posyp całość fetą oraz ziołami prowansalskimi. Ponownie wstaw do piekarnika na kolejne 15-20 minut.
  6. Smacznego!
    Smacznego!
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

tarta z ciasta francuskiego z zoodlowanymi ziemniakami

Tarta z ciasta francuskiego z zoodlowanymi ziemniakami

Tarta z ciasta francuskiego wcale nie musi być zawsze na słodko. I już za moment, sama się o tym przekonasz. A wszystko to za sprawą naszego najnowszego przepisu, w którym połączyliśmy ciasto francuskie, zoodlowane ziemniaki i boczek. Nasze ziemniaki nabrały ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips. Zobacz także: Muffiny jajeczne z zoodlowanymi warzywami

słona tarta

Słona tarta półkrucha z bakłażanem

Tym razem przygotowaliśmy dla Was danie z bakłażanem. Będzie to pyszna słona tarta półkrucha, której nie sposób odmówić. Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia ? Zobacz także: Spaghetti bolognese w tradycyjnym wydaniu

zamknij