Przepyszne kotleciki ziemniaczane z szynką, serem i szczypiorkiem – po prostu musisz ich spróbować!

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Za pomocą widelca, ponakłuwaj ziemniaki z obydwóch stron.
  2. Połóż ziemniaki na talerzu i zalej je wodą. .
  3. Następnie ziemniaki przykryj folią i włóż do mikrofali na 5 minut.
  4. Umyj szczypiorek i posiekaj go.
  5. Pokrój szynkę w drobną kostkę.
  6. Wyjmij ziemniaki z mikrofali i przełóż je do miski. Dokładnie poduś je za pomocą widelca.
  7. Do ziemniaków dodaj szczypiorek, szybkę i starty ser żółty. Dokładnie wymieszaj.
  8. Z przygotowanej masy uformuj kotleciki.
  9. Do jeden miseczki włóż bułkę tartą, a do drugiej roztrzepane jajka. Namocz uformowane kotleciki najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.
  10. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią kotleciki. Smaż przez 3-5 minut.
  11. Kiedy się usmażą przełóż je z patelni na talerz.
  12. Smacznego!