PrzepisKotlet a'la de volaille z mozzarellą
Kotlet a'la de volaille z mozzarellą
Pyszności
11.11.2019 17:00, aktualizacja: 13.11.2019 13:37Co powiesz na kotlet w zielonym wydaniu? My nie boimy się żadnych wyzwań i tak oto powstała kolejna ciekawa kombinacja smakowa. Palce lizać!
Składniki:
Sos szpinakowy
- 200 g szpinak baby
- 25 g ser parmezan starty
- 1 szt. ząbek czosnku
- 25 g orzeszki pini podprażone
- 1/3 szkl. oliwa z oliwek
- 1/4 szkl. woda opcjonalnie
Kotlet
- 1/2 szkl. mąka pszenna
- 2 szt. jajka roztrzepne
- 3/4 szkl. bułka tarta
- 2 szt. filet z kurczaka
- 2 szt. mozzarella w zlewie odsączona
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania: