PrzepisObiadKotlet de volaille z ziemniaczanym chrustem

Kotlet de volaille z ziemniaczanym chrustem

Kotlet de volaille z ziemniaczanym chrustem
Pyszności
21.06.2021 09:40, aktualizacja: 22.06.2021 10:17

Kotlet de volaille z ziemniaczanym chrustem to gotowa receptura na pyszny obiad dla całej rodziny. Moglibyśmy jeść go na okrągło!

Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy przy pomocy Zoodlera marki Philips.

Składniki:

  1. 200 g masło
  2. 1 pęczek natka pietruszki
  3. 1 pęczek koperek
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1/2 szt. cytryna sok
  6. 4 szt. filety z kurczaka
  7. 3 szt. jajka
  8. 1 szkl. mąka pszenna
  9. 1 szkl. bułka tarta
  10. 6 szt. ziemniaki

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia masła, posiekanego koperku, pietruszki, soli i soku z cytryny. Posiekaj wszystkie składniki, tworząc jedną mieszankę.

Obraz

2. Przełóż masło do woreczka z suwakiem i rozwałkuj. Następnie wstaw do lodówki.

Obraz

3. W międzyczasie przygotuj ziemniaki w Zoodlerze.

Obraz

4. Rozbij filety z kurczaka przy pomocy tłuczka. Po czym umieść na każdym kawałku część wcześniej przygotowanego masła, dopraw solą i pieprzem, a na koniec zwiń w roladkę.

Obraz

5. Tak przygotowane mięso obtocz w mące, jajkach i bułce tartej.

De volaille - Pyszności
De volaille - Pyszności

6. Następnie smaż w głębokim oleju przez 5 minut, po czym piecz w piekarniku przez 10 minut (temp. 180 stopni). W rozgrzanym oleju usmaż również ziemniaczany chrust.

Obraz

7. Smacznego!

De volaille - Pyszności
De volaille - Pyszności
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także