Kotlet de volaille

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od połączenia masła, posiekanego koperku, pietruszki, soli i soku z cytryny. Posiekaj wszystkie składniki, tworząc jedną mieszankę.
  2. Przełóż masło do woreczka z suwakiem i rozwałkuj. Następnie wstaw do lodówki.
  3. W międzyczasie przygotuj ziemniaki w Zoodlerze.
  4. Rozbij filety z kurczaka przy pomocy tłuczka. Po czym umieść na każdym kawałku część wcześniej przygotowanego masła, dopraw solą i pieprzem, a na koniec zwiń w roladkę.
  5. Tak przygotowane mięso obtocz w mące, jajkach i bułce tartej.
  6. Następnie smaż w głębokim oleju przez 5 minut, po czym piecz w piekarniku przez 10 minut (temp. 180 stopni). W rozgrzanym oleju usmaż również ziemniaczany chrust.
  7. Smacznego!