Kotlet drobiowy przekładany szparagami

kotlet drobiowy przekładany szparagami

Klasyczny kotlet drobiowy przeszedł w naszej kuchni małą metamorfozę. A wszystko to dzięki zielonym szparagom, które doskonale do niego pasują!

Zobacz także: Kurczak w panierce z mąki kukurydzianej

Kotlet drobiowy przekładany szparagami4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kotlet drobiowy przekładany szparagami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.

Sposób przygotowania:

  1. Podziel pierś z indyka na 4 części. Rozbij je przy pomocy tłuczka, po czym zrób nacięcia.
    Podziel pierś z indyka na 4 części. Rozbij je przy pomocy tłuczka, po czym zrób nacięcia.
  2. Przełóż szparagi pomiędzy nacięciami.
    Przełóż szparagi pomiędzy nacięciami.
  3. Teraz dopraw z obu stron przy pomocy: suszonego czosnku, majeranku, słodkiej papryki, soli i pieprzu.
    Teraz dopraw z obu stron przy pomocy: suszonego czosnku, majeranku, słodkiej papryki, soli i pieprzu.
  4. Obtocz każdy kawałek w jajkach i bułce tartej. Następnie smaż na patelni przez kilka minut.
    Obtocz każdy kawałek w jajkach i bułce tartej. Następnie smaż na patelni przez kilka minut.
  5. Gotowe kotlety podawaj z ziemniakami.
    Gotowe kotlety podawaj z ziemniakami.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×