Kotlet drobiowy przekładany szparagami

Klasyczny kotlet drobiowy przeszedł w naszej kuchni małą metamorfozę. A wszystko to dzięki zielonym szparagom, które doskonale do niego pasują!



Zobacz także: Kurczak w panierce z mąki kukurydzianej
Składniki:
Porcje szt.- 1 szt. pierś z indyka
- 2 łyżki suszony czosnek
- 2 łyżki słodka papryka
- 2 łyżki suszony majeranek
- 1 łyżka sól
- 1/2 łyżki pieprz
- 12 szt. szparagi zielone
- 1,5 szkl. bułka tarta
- 4 szt. jajka
- 300 g ziemniaki
- olej rzepakowy do smażenia
Sposób przygotowania:
- Podziel pierś z indyka na 4 części. Rozbij je przy pomocy tłuczka, po czym zrób nacięcia.
- Przełóż szparagi pomiędzy nacięciami.
- Teraz dopraw z obu stron przy pomocy: suszonego czosnku, majeranku, słodkiej papryki, soli i pieprzu.
- Obtocz każdy kawałek w jajkach i bułce tartej. Następnie smaż na patelni przez kilka minut.
- Gotowe kotlety podawaj z ziemniakami.
Komentarze