Kotlet schabowy na zoodlownych ziemniakach

Kotlet schabowy na zoodlownych ziemniakach to nasze najnowsze odkrycie. Znajdziesz tu wszystko to, co najlepsze. Same pyszności ❤️



Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.
Zobacz także: Carbonara z zoodlowanej cukinii
Składniki:
PorcjeKotlety
- 800 g schab wieprzowy
- 4 łyżeczki musztarda sarepska
- 2 szt. ogórek kiszony
- 1 szt. cebula
- 200 g ser mozzarella tarta
Ziemniaki
- 4 szt. ziemniaki
- 1/3 szkl. olej roślinny
- 1 łyżka zioła prowansalskie
- 1 łyżeczka suszony czosnek
- 1 łyżeczka sól


Sposób przygotowania:
- Ponacinaj 4 plastry schabu wieprzowego jak na zdjęciu poniżej.
- Dopraw mięso przy pomocy soli i pieprzu. Następnie rozprowadź na nim musztardę sarepską.
- Zoodluj ziemniaki.
- Przełóż warzywa do formy do pieczenia. Po czym dopraw je przy pomocy: ziół prowansalskich, suszonego czosnku i soli. Nie zapomnij również o oleju.
- Na wierzchu umieść 4 plastry schabu. Ułóż na nich cebulę, ogórki kiszone i mozzarellę. Teraz wstaw całość do piekarnika na 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze