PrzepisDania główneKotlet schabowy na zoodlownych ziemniakach

Kotlet schabowy na zoodlownych ziemniakach

Kotlet schabowy na zoodlownych ziemniakach
Pyszności
12.04.2021 17:00, aktualizacja: 13.04.2021 08:53

Kotlet schabowy na zoodlownych ziemniakach to nasze najnowsze odkrycie. Znajdziesz tu wszystko to, co najlepsze. Same pyszności ❤️

Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Składniki:

Kotlety

  1. 800 g schab wieprzowy
  2. 4 łyżeczki musztarda sarepska
  3. 2 szt. ogórek kiszony
  4. 1 szt. cebula
  5. 200 g ser mozzarella tarta

Ziemniaki

  1. 4 szt. ziemniaki
  2. 1/3 szkl. olej roślinny
  3. 1 łyżka zioła prowansalskie
  4. 1 łyżeczka suszony czosnek
  5. 1 łyżeczka sól

Sposób przygotowania:

1. Ponacinaj 4 plastry schabu wieprzowego jak na zdjęciu poniżej.

Obraz

2. Dopraw mięso przy pomocy soli i pieprzu. Następnie rozprowadź na nim musztardę sarepską.

Obraz

3. Zoodluj ziemniaki.

Obraz

4. Przełóż warzywa do formy do pieczenia. Po czym dopraw je przy pomocy: ziół prowansalskich, suszonego czosnku i soli. Nie zapomnij również o oleju.

Obraz

5. Na wierzchu umieść 4 plastry schabu. Ułóż na nich cebulę, ogórki kiszone i mozzarellę. Teraz wstaw całość do piekarnika na 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także