Kotlet schabowy pod pieczarkami

kotlet schabowy pod pieczarkami

Kotlet schabowy pod pieczarkami to idealny pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny. Możesz połączyć go z ziemniakami, kaszą, jak i ryżem.

W przygotowaniu tego przepisu pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Zobacz także: Roladki schabowe z kiszoną kapustą

Kotlet schabowy pod pieczarkami6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kotlet schabowy pod pieczarkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.
Podstawowe składniki
Farsz pieczarkowy

Sposób przygotowania:

  1. Podziel schab na kilka plastrów.
    Podziel schab na kilka plastrów.
  2. Następnie dopraw mięso przyprawami, obtocz w mące i smaż na rozgrzanej patelni.
    Następnie dopraw mięso przyprawami, obtocz w mące i smaż na rozgrzanej patelni.
  3. Teraz użyj robota kuchennego, aby przygotować pieczarki oraz cebulę.
    Teraz użyj robota kuchennego, aby przygotować pieczarki oraz cebulę.
  4. Na rozgrzanej patelni połącz pokrojone warzywa, śmietankę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Na rozgrzanej patelni połącz pokrojone warzywa, śmietankę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  5. Powstały sos umieść na podsmażonych plastrach schabu. Na wierzchu posyp mięso mozzarellą, po czym wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Powstały sos umieść na podsmażonych plastrach schabu. Na wierzchu posyp mięso mozzarellą, po czym wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  6. Gotowe danie możesz podawać z kaszą, ryżem lub ziemniakami. Smacznego!
    Gotowe danie możesz podawać z kaszą, ryżem lub ziemniakami. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×