PrzepisKotlet schabowy pod pieczarkami
Kotlet schabowy pod pieczarkami
Pyszności
07.04.2021 17:00, aktualizacja: 13.04.2021 15:03Kotlet schabowy pod pieczarkami to idealny pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny. Możesz połączyć go z ziemniakami, kaszą, jak i ryżem.
W przygotowaniu tego przepisu pomógł nam robot kuchenny marki Philips.
Składniki:
Podstawowe składniki
- 1,2 kg schab wieprzowy
- 1 łyżka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 1 łyżka suszony tymianek
- 1 łyżka suszony czosnek
- 200 g ser mozzarella tarta
- 1 szkl. mąka pszenna
Farsz pieczarkowy
- 1 łyżeczka pieprz
- 250 ml śmietanka 18%
- 400 g pieczarki
- 1 szt. cebula
- 2 łyżeczki sól
Sposób przygotowania: