PrzepisKotlet schabowy pod pieczarkami

Kotlet schabowy pod pieczarkami

Kotlet schabowy pod pieczarkami
Pyszności
07.04.2021 17:00, aktualizacja: 13.04.2021 15:03

Kotlet schabowy pod pieczarkami to idealny pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny. Możesz połączyć go z ziemniakami, kaszą, jak i ryżem.

W przygotowaniu tego przepisu pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 1,2 kg schab wieprzowy
  2. 1 łyżka sól
  3. 1 łyżeczka pieprz
  4. 1 łyżka suszony tymianek
  5. 1 łyżka suszony czosnek
  6. 200 g ser mozzarella tarta
  7. 1 szkl. mąka pszenna

Farsz pieczarkowy

  1. 1 łyżeczka pieprz
  2. 250 ml śmietanka 18%
  3. 400 g pieczarki
  4. 1 szt. cebula
  5. 2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. Podziel schab na kilka plastrów.

Obraz

2. Następnie dopraw mięso przyprawami, obtocz w mące i smaż na rozgrzanej patelni.

Kotlety schabowe - Pyszności
Kotlety schabowe - Pyszności

3. Teraz użyj robota kuchennego, aby przygotować pieczarki oraz cebulę.

Obraz

4. Na rozgrzanej patelni połącz pokrojone warzywa, śmietankę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

5. Powstały sos umieść na podsmażonych plastrach schabu. Na wierzchu posyp mięso mozzarellą, po czym wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Gotowe danie możesz podawać z kaszą, ryżem lub ziemniakami. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także