Kotlet schabowy pod pieczarkami

Porcje
6szt.
Porcje
6szt.
Składniki
Podstawowe składniki
Farsz pieczarkowy
Sposób przygotowania
  1. Podziel schab na kilka plastrów.
  2. Następnie dopraw mięso przyprawami, obtocz w mące i smaż na rozgrzanej patelni.
  3. Teraz użyj robota kuchennego, aby przygotować pieczarki oraz cebulę.
  4. Na rozgrzanej patelni połącz pokrojone warzywa, śmietankę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  5. Powstały sos umieść na podsmażonych plastrach schabu. Na wierzchu posyp mięso mozzarellą, po czym wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  6. Gotowe danie możesz podawać z kaszą, ryżem lub ziemniakami. Smacznego!
Kotlet schabowy pod pieczarkami
Kotlet schabowy pod pieczarkami ❤️

Soczysty schab upiekliśmy pod kremowym sosem pieczarkowym ❤️ Takiej kombinacji nie sposób odmówić 🥰SPRZĘT ➡️ Robot kuchenny marki Philips ➡️ https://pysznosci.co/390BzL3PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/340753

Posted by Pyszności on Tuesday, April 6, 2021