Kotlet schabowy w majonezie

Kotlet schabowy w majonezie to nasz tajny sekret na idealny obiad dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Marynatę do mięsa przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.
Zobacz także: Roladki z kurczaka z ziemniakami
Składniki:
Porcje szt.- 6 szt. schab plastry
- 2 szt. jajka
- 2 łyżki majonez
- 2/3 ząbki czosnek
- 1 pęczek świeży koperek
- 1 pęczek natka pietruszki
- 1/2 szt. cytryna sok
- 1,5 łyżeczki sól
- 1 łyżeczka pieprz
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od rozbicia mięsa.
- Następnie przygotuj marynatę w robocie kuchennym. W tym celu połącz: jajka, majonez, sól, pieprz, sok z cytryny, czosnek, świeży koperek i pietruszkę.
- Obtocz mięso w przygotowanej marynacie.
- Następnie obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanej patelni.
- Kotlety schabowe podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Komentarze