Kotlety jajeczne z boczkiem podane z sosem pieczarkowym

kotlety jajeczne z boczkiem

Tradycyjne kotlety jajeczne podkręcimy dziś przy pomocy podsmażonego boczku. Do tego podamy je z przepysznym sosem pieczarkowym.

Zobacz także: Krążki cebulowe z jajkiem

Kotlety jajeczne z boczkiem6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kotlety jajeczne z boczkiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.
Kotlety jajeczne
Sos pieczarkowy na śmietance

Sposób przygotowania:

  1. Potnij drobno grzyby.
    Potnij drobno grzyby.
  2. Następnie połącz je na rozgrzanej patelni z cebulą.
    Następnie połącz je na rozgrzanej patelni z cebulą.
  3. Nie zapomnij dodać również śmietanki, pieprzu i soli. I sos jest już gotowy!
    Nie zapomnij dodać również śmietanki, pieprzu i soli. I sos jest już gotowy!
  4. Czas przygotować jajeczne kotlety. W tym celu zetrzyj na tarce na grubych oczkach ugotowane na twardo jajka.
    Czas przygotować jajeczne kotlety. W tym celu zetrzyj na tarce na grubych oczkach ugotowane na twardo jajka.
  5. Następnie połącz je z bułką tartą, szczypiorkiem, podsmażonym boczkiem, surowymi jajkami, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie połącz je z bułką tartą, szczypiorkiem, podsmażonym boczkiem, surowymi jajkami, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
  6. Następnie uformuj z mieszanki kotleciki i smaż je na rozgrzanej patelni po kilka minut na każdej ze stron.
    Następnie uformuj z mieszanki kotleciki i smaż je na rozgrzanej patelni po kilka minut na każdej ze stron.
  7. Gotowe kotlety polej wcześniej przygotowanym sosem. Smacznego!
    Gotowe kotlety polej wcześniej przygotowanym sosem. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×