PrzepisKotlety jajeczne z sosem chrzanowym

Kotlety jajeczne z sosem chrzanowym

Kotlety jajeczne z sosem chrzanowym
Pyszności
14.11.2019 17:00, aktualizacja: 07.09.2020 18:42

Kotlety jajeczne połączyliśmy z sosem chrzanowym. I w ten oto sposób uzyskaliśmy genialną kombinację, której nie sposób powiedzieć nie!

Składniki:

Sos

  1. 1/2 łyżeczki sól
  2. 1/3 łyżeczki pieprz
  3. 2 łyżki masło
  4. 1 łyżka mąka pszenna
  5. 3/4 szkl. bulion warzywny
  6. 1/2 szkl. śmietana 18%
  7. 2 łyżki tarty chrzan

Podstawowe składniki

  1. 6 szt. jajka ugotowane
  2. 1/3 szkl. bułka tarta
  3. 1/3 szkl. świeży szczypiorek posiekany
  4. 1-2 szt. jajko surowe
  5. 150 g boczek

Sposób przygotowania:

1. Ugotuj jajka, obierz je ze skorupki i podziel na mniejsze kawałki.

Obraz

2. Do miski z jajkami dodaj: posiekany szczypiorek, bułkę tartą, jajko i podsmażony boczek.

Obraz

3. Z powstałej mieszanki stwórz mini kotlety.

Obraz

4. Podsmaż każdy element na rozgrzanej patelni. Po czym odstaw na bok.

Obraz

5. Czas na sos chrzanowy. Aby go przygotować, połącz masło, mąkę, bulion warzywny, chrzan, śmietanę, sól i pieprz.

Obraz

6. I pyszne danie jest już gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także